Ny-folk

BALTOPPEN LIVE PRÆSENTERER FOLKEMUSIKKENS MODERNE OG ADSKILLIGE NUANCER I KONCERTSERIEN NY-FOLK

Ny-folk på Baltoppen LIVE er musik, der har sit udgangspunkt i rødderne af folkekultur fra hele verden, håndplukket efter kvalitetskriterier.

I de første tre sæsoner af Baltoppen LIVES Ny-folk koncerter har koncertgæsterne mest kunne nyde dansk, nordisk, britisk og nordamerikansk folkemusik.

I efteråret 2018 inviterede serien til orientalske koncerter med rødder i Iran, Pakistan og Ægypten suppleret af cafékoncerter med danske folk/visesangere.

I foråret 2019 kunne man opleve den mauriske indflydelse på spansk musikkultur da vi præsentererede flamencokoncerter fra Andalusien. I caféen bød vi på koncerter med danske songwriters, der alle relaterer sig til americana.

I maj 2022 lanceres den første egentlige festival Showcase Scotland @ Baltoppen LIVE 2022 over 2 dage med 3 dobbeltkoncerter. Skotland sprudler af boblende musik, hvor rødderne til den keltiske og gæliske kultur stikker dybt. Festivalen viste den aktuelle vitalitet med i alt seks eftertragtede bands: Ross Ainslie & Ali Hutton Symbiosis, Talisk, Ross Ainslie, Ali Hutton and Jenn Butterworth, Kinnaris Quintet, Elephant Sessions og Niteworks, der optrådte med et overflødighedshorn af synkoperede rytmer, vidunderlige numre samt underholdende sceneshows. Festivalen var et samarbejde mellem Baltoppen LIVE og Showcase Scotland EXPO / Active Events støttet af bl.a. Creative Scotland samt Statens Kunstfond. Vi håber fremover at kunne realisere flere af denne type festivaler i start/midt maj.

Baltoppen LIVEs serie af folkemusikinspirerede koncerter vil nå ind til kernen af den gode og smagsfulde koncertoplevelse med kort afstand fra scenen til salen.

Inden eller under koncerterne kan man lade sig friste af de aktuelle cafétilbud i Baltoppen LIVEs café.

Se listen over kommende koncerter herunder:

2. sep
KL. 19:30

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern

Musik, Ny-folk
30. sep
KL. 19:30

Väsen & Ale Möller

Musik, Ny-folk
5. nov
KL. 16:00

Hialøsa

Musik, Ny-folk