10. nov
KL. 20:00

Spejlmanden

Mungo Park - Performance, Teater

Spejlmanden. PR-foto.

Spejlmanden

Mungo Park

Gæster, der har købt billet inden mandag d. 2/11 har onsdag d. 4/11 fået mailet nye billetter. Disse gæster bedes  venligst smide den gamle billet ud og tag den nye med.
Husk mundbind til og fra din stoleplads.

Tirsdag 10/11  20:00
Spejlmanden
Mungo Park
En journalistisk – – true-crime-meta-historie – der fænger

Nyhedsmagasinet Der Spiegels stjerne-journalist Klaus skriver på ét år 60 medrivende, medmenneskelige artikler om især Trumpsegmentets liv i udkants-USA. Klaus bliver årets journalist. Hans kollega Juan får færten af at noget er råddent ved Klaus’ artikler. De er fake! Juan bliver fyret. Men han kan ikke slippe tanken, og rejser til USA for at følge i Klaus’ fodspor. Det starter en krig mellem de to journalister, som på hver deres måde forsøger at finde mening i et manipuleret mediebillede, hvor ingen kneb viser sig at være for beskidte. Det er en historie om kampen om sandheden.

Spejlmanden gæster Baltoppen LIVE kun én uge efter valget af den nye amerikanske præsident.

Medvirkende: Sara Fanta Traore, Nana Morks og Zaki Mehabil.
Manuskript og instruktion: Viktor Tjerneld.

Normalpris: 195,-
TEMA: 155,-
Unge: 125,-
Min. 6 unge i én gruppe: 50,-
Teater Mungo Parks Årskortholdere: 0,-

Yderligere rabatbilletter (50-155,-) sælges på www.teaterbilletter.dk.

Nummererede siddepladser på stolerækker.
Varighed: ca. 70 min. uden pause.
Video- og fotooptagelse er ikke tilladt under showet.
After talk i salen.

 

Salsbaren er lukket – køb dine drikkevarer på forhånd:
Når du køber billet til koncerten får du mulighed for at bestille/købe cafévarer under billetkøbsprocessen.
Har du allerede købt billet(ter) skal du købe dine cafévarer her:  https://baltoppenlive.dk/#select/90535/22.
Har du købt billetter til andre end dig selv, så køb også cafévarer til dit selskab. På den måde kan vi matche dit navn, pladsnummer og cafévarekøbet finder vej til dig og dit evt. selskab.
Køb disse cafévarer senest tirsdag d. 10/11 kl. 10:00.

Vedr. COVID-19 og billetkøb:
Baltoppen LIVE følger myndighedernes retningslinjer for kulturinstitutioner, og det er derfor trygt og sundhedsmæssigt forsvarligt at besøge os.

Grupper, der i forvejen har ”tæt kontakt”, kan sidde ved sammenhængende sæder.

Enkeltpersoner eller grupper, der ikke har ”tæt kontakt” med andre, kommer til at sidde med én plads ledig på hver side af den eller de pladser, der købes.

Når du køber billetter, skal du derfor købe billetter til de personer i din gruppe, der kan sidde tæt sammen, i ét køb.

Køber du også billetter på vegne af andre, som du, eller dem du må sidde tæt sammen med, ikke kan sidde tæt sammen med – bedes du købe disse billetter i et andet køb.

Vi tager forbehold for, at vi ikke kan garantere de eksakte nummererede siddepladser, der fremgår af de købte billetter. Det kan blive nødvendigt at omplacere publikum efter myndighedernes aktuelle forskrifter. Hvis det bliver aktuelt, vil de berørte publikummer modtage en mail om dette. Bemærk: Mails kan kun sendes til billetkøbere, der har oplyst e-mail.

Vi glæder os til at se dig og dine kulturoplevelsesbekendte på Baltoppen LIVE!

Se mere om hvordan vi passer på dig her. 

 

ANMELDELSER


“Årets forestilling… Føj, hvor Mungo Park tager røven på os – og for pokker, det føles godt… Genialt og hamrende underholdende… Viktor Tjernelds geniale true crime-forestilling… Aktuel, nyskabende og med den æstetiske barre sat henslængt, men hamrende sikkert i top… En forestilling, jeg intellektuelt virkelig havde ønsket mig, men som alligevel formåede at tage røven godt og grundigt på mig – på den absolut gode måde… Forfriskende nonchalance… Velfortalt historie… Forestillingen er hele tiden på tæerne… Og netop som man tror, der går ”det er jo bare teater” i den, trykker Tjerneld speederen i bund med et gear mere, et til og lige et mere… Sara Fanta Traore er lækkersmooth troværdig/utroværdig, Nana Morks er eksplosiv, Zaki Nobel Mehabil veksler elegant og altid supertight rundt mellem roller…. Sammen er de en ekstraordinær fornøjelse af godt skuespil. Hvor blæret!”
Iscene
(Klik for at læse mere)


“Et mesterværk af smoke and mirrors!… Spejlmanden triumferer med en tour-de-force af metateater… Forrygende morsomt… Vi er underholdt fra først til sidst…Metateater for fuld skrue… Underholdende, tankevækkende teater. Til seks stjerner… Det er en fest at se… Mungo åbner sæsonen i storform… Vi er med fra første øjeblik… Det lykkes for instruktør og dramatiker Viktor Tjerneld at forføre os med sine spejle og røgeffekter… Zaki Nobel Mehabil, Nana Morks og Sara Fanta Traore folder sig ud på tværs af køn og alder i en række overbevisende portrætter.”
POV International (Klik for at læse mere)


“En must-see… Ekstremt relevant samtidsdramatik… Særdeles veliscenesat… Tjerneld river tæppet væk under os… Kun sjældent bliver vores virkelighed så voldsomt vendt på hovedet i teatret… Udfordrer vores kritiske sans…”
Jyllands-Posten
(Klik for at læse mere)


“Vanvittigt godt teater…Som publikum bliver vi blæst bagover… Det er vildt, og det er vildt fascinerende… Tjerneld fucker simpelthen med vores hjerner, med begreberne sandhed og løgn… Mungo Park vil noget med teatret som begreb, der er anderledes end hvordan vi hidtil har opfattet det… med “Spejlmanden” tager Anna Malzer og co. et kæmpeskridt… Intenst og velspillet doku-drama med Sara Fanta Traoere som en særdeles skarp Claas Relotius, og Nana Morks og Zaka Nobel Mehabil som tilsvarende uhyre præcist skildrede kilder og kolleger.”
Morten Buckhøj
(Klik for at læse mere)


“Succesen fortsætter – Mungo Park gør det igen! Endnu en omgang forrygende frontal-teater… og HEY REUMERT, så er det vist Nana Morks tur næste gang!… Den SKAL du bare se! Tag din teenager med…Det er nutidsteater, når det er allerbedst. Topunderholder kosteligt fra start til slut… Formår at levere en pointe, så man er lidt klogere da man gik, end da man kom… Brandsjovt skrevet og spillet med gnistrende power – lige på og hårdt så man bliver helt glad af det… Burde være tvangspensum på ethvert gymnasie… Udfordrer vores opfattelse af hvor grænsen går mellem fakta og fiktion… Effektiv scenografi…Hæsblæsende lyd- og lysdesign… Præsenterer tilmed en ægte sensation i form af et skypet interview med synderen selv.”
DETSKUDUSE.DK
(Klik for at læse mere)


“Fremragende forræderisk godt teater… Tæppet bliver trukket væk under ens fødder på Mungo Park… Mens man sidder yderst på sædet med en følelse af vantro og forbløffelse, vender det blændende ensemble historien på hovedet… Historien er oplagt som teater… Anna Malzers Mungo Park er jo ikke som de fleste, og nægter selvfølgelig bare at beskrive og fortælle… Sara Fanta Traore er absolut vidunderlig og formår både at vække publikums harme og empati… Et både dramatisk og indsigtsfuldt portræt af en medieverden vi tror vi kender.”
Sceneblog
(Klik for at læse mere)


“Hvis man vil have en fornemmelse af, hvor fornyelsen af dansk teater kommer fra p.t., bør man hurtigst muligt besøge SPEJLMANDEN i Mungo Park… Der er intet som forbereder os på den vilde teateroplevelse, som venter os på Mungo Park… I et eskalerende tempo hvirvles vi ind i en tsunami af løgn og bedrag, så også vi kommer i tvivl om hvad er sandt og hvad er falsk… SPEJLMANDEN er ikke blot en hektisk, spændende og temmelig vanvittig case-story, men rejser også kvalificerede spørgsmål om, hvad det er for historier, vi vælger at fylde vores liv med. Heldigvis uden løftede pegefingre, talrige overraskelser og med en befriende galgenhumor, som gør forestillingen til en uafbrudt fornøjelse.”
CPHculture
(Klik for at læse mere)

“Glimrende teater… effektfulde virkemidler.”
Weekendavisen
(Klik for at læse mere)


“Samfundsengageret og stærkt powerspil på Mungo Park… Begavet og underholdende… Velfortalt dokudrama og et vittigt, men dog alvorligt ”diskussionsstykke”… Teksten er flot struktureret, så man indfanges, som var det en krimi. Meget professionelt… Scenografen Marie Moberg har formået at skabe en æstetisk og funktionsduelig dekoration af glasvægge og stålskeletter, mens de hverdagsagtige kostumer er ganske velfungerede… jeg blev ganske imponeret af Zaki Nobel Mehabils, Nana Morks’ og Sara Fanta Traores hurtige evne til at etablere nye figurer. De yder de nogle nuancerede portrætter.”
Kulturkupeen
(Klik for at læse mere)


“Dramatisk, fremragende og tankevækkende samfundsteater… Vi går derfra blæst bagover af indtryk… Et dygtigt og interessant portræt… Den vender op og ned på det hele… Skuespillerne dækker portrætterne præcist og troværdig… Særligt skal Sara Fanta Traore fremhæves som intens og skarp… Marie Mobergs scenografi er let og yderst effektfuld.”
UngtTeaterblod
(Klik for at læse mere)


“Imponerende godt teater til tiden endnu engang på Mungo Park!… Det er et overrumplende godt manuskript Viktor Tjerneld har skrevet, og det overrasker, forarger og fascinerer sit publikum. Det skyldes både Viktor Tjernelds egen iscenesættelse men så sandelig også Zaki Nobel Mehabil, Nana Morks og Sara Fanta Traore intense og umiddelbare spil på scenen… Det er et dybt tankevækkende stykke der rammer lige ned i en tid hvor alle medier råber på vores opmærksomhed.”
XQ28
(Klik for at læse mere)


“Der er fart over feltet i denne forestilling, der tager nogle yderst vigtige dilemmaer op.”
Kulturtid
(Klik for at læse mere)

“Et fænomenalt lærestykke… Noget nær det mest tankevækkende nyskrevne dansk teater, vi længe har set… Det er utroligt underholdende, medrivende og hæsblæsende… Simpelthen vanvittigt godt skrevet af Viktor Tjerneld… Vi sad bogstaveligt talt med åben mund af bare beundring over manuskriptet og skuespillernes tætte sammenspil… Stor respekt skal der lyde til Mungo Park for deres mod og vilje til at lave underholdende teater af høj dramatisk kvalitet… Gang på gang viser teatret intelligente, sammensatte stykker om nutidige politiske emner og ofte med stor succes… Det er kultur, når det er allerbedst.”
Arbejderen
(Klik for at læse mere)

“Det hele virker enormt vellykket… Jeg sidder helt ude på kanten af stolen med øjnene fast klinet til scenen… Jeg er fuldstændig blæst bagover… Der er konstant action, overraskelser og vilde grin… Skuespillernes timing er fantastisk… Det er en hæsblæsende, sindssyg følelsesrutschebane med massevis af sjove effekter og kæmpe grin, som ingen må snyde sig selv for at opleve!”
Den 4. Væg
(Klik for at læse mere)

“Kan varmt anbefales…Jeg var underholdt på bedste vis og følte mig meget klogere… Scenografien er genial.”
MinByNews
(Klik for at læse mere)

 

Om Mungo Park og Anna Malzer

Anna Malzers første sæson på Mungo Park, som Teaterdirektør, var succesfuld. Hendes to nyskrevne premierer: HOVEDLØSE og TATOVERING fik mange omtaler, anmelderroser og har været tilløbsstykker.

DR TV viste i marts 2020 en dokumentarserie om Anna og hendes mission om at “forny teatret”: https://www.dr.dk/drtv/serie/dramadronning_172679

Her et par links om Anna Malzer:

https://politiken.dk/kultur/art7125545/Mungo-Parks-nye-27-årige-direktør-vil-hente-publikum-fra-hel-S-togs-linje 

https://politiken.dk/kultur/scene/art7543583/28-årig-direktør-vil-starte-en-ny-revolution-i-dansk-teater 

https://www.mungopark.dk/mungo-park-og-anna-malzer-praesenterer-tatovering/.

Del

Kunstner Hjemmeside

Følg Mungo Park

Spejlmanden. Foto: Mikkel Russel.

Spejlmanden. PR-foto.

Mungo Parks teaterchef Anna Malzer og Spejlmandens instruktør Viktor Tjerneld.