17. dec
KL. 20:00

Floating Sofa Quartet feat. Mia Guldhammer

Musik, Ny-folk

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Floating Sofa Quartet feat. Mia Guldhammer

Floating Sofa Quartet

Koncerten er desværre aflyst pga coronaramte musikere.

Der er afsendt mail til koncertgæsterne d. 13/12 om aflysningen og snarlig refundering.

…..

Gæster til Baltoppen LIVEs arrangementer skal vise et gyldigt coronapas samt ID ved indgangen.
Se mere på https://baltoppenlive.dk/kom-trygt-til-vores-arrangementer-se-hvordan-vi-passer-paa-dig/.


Fredag 17/12 
20:00
Floating Sofa Quartet feat. Mia Guldhammer
Moderne folkemusik med eminent liveband og sanger + madbordet

Afslut folkemusikåret med det dansk/svensk/finske band Floating Sofa Quartet, der inviterer sangeren Mia Guldhammer med på scenen.

Floating Sofa Quartet (FSQ) er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst. Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde.

Kvartetten debuterede 2015 og har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig. Med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Førdefestivalen [NO], Tønder Festival [DK], Korrö Folkmusikfestival [SE] og folkBALTICA [DE] er FSQ efterhånden blevet et eftertragtet og velrenommeret navn på den nordeuropæiske folk-scene.

FSQ har desuden været nomineret til talrige priser, bl.a. “Årets Nye Talent” i både Danmark ved DMA Folk og i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik.

Gruppen har to anmelderroste albummer bag sig: “The Moon We Watch is the Same” var nomineret til to Danish Music Awards for Årets Folk Udgivelse og Årets Komponist (Clara Tesch) i 2017, og opfølgeren “Neighbourhood” vandt for nylig prisen for Årets Folk Udgivelse ved DMAfolk/world 2019. I begrundelsen stod der bl.a.: “Orkesteret er sammensat af unge musikere opvokset med deres nationale folkemusiktraditioner. Alle er de betagende instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(…) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(…)”

Mia Guldhammer spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt. Det gør hun bl.a. i middelalderorkesteret Virelai, med bandet Mallebrok, i duoen Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup samt med det internationale band Nøkken.

Fornylig kunne man opleve Mia Guldhammer i Tønder til DMA Roots Prisfesten. Her optrådte hun sammen med Who Killed Bambi og Mirja Klippel samt Berrin Bas.

OBS: Vi har tidligere annonceret aftenen som et heftigt og hyggeligt folkedansebal, og hvor musikerne, der alle er fremragende folkedansere, invitererede til danseworkshop inden koncerten. I lyset af “tiden” er den aktive danse-del droppet. Gæster, der har købt workshopbilletter, har fået mail om dette d. 8/12.

100,-: Koncert (kl. 20:00)
55,-: ROD/FOD rabatpris til koncerten (rabatten kan benyttes af alle aktive folkedansere eller musikere.)


100,-: Spisning (kl. 19:00): Vegetarlagsagne med julet grønkålssalat og risalamande.

Siddepladser ved nummererede caféborde.

Del

Kunstner Hjemmeside

Floating Sofa Quartets

Mia Guldhammer. PR-foto.

Mia Guldhammer ved DMA Roots 2021. Foto: Morten Fog.

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.