20/8-2020 – SMIL OG FÆLLESSKAB EFTER CORONA-NEDLUKNINGEN

20/8, 2020

I denne og næste uge byder Baltoppen LIVE i samarbejde med Kulturtjenesten i Ballerup på en ganske særlig teateroplevelse for plejehjemsbeboere, børnehavebørn og skoleelever.

Den perlende latter for børnehavebørnene er smittende og begynder i samme øjeblik det fysiske teaterkompagni Don Gnu træder ind på den interimistiske scene i gårdhaven på Plejecenter Lundehaven. De ældre retter sig op i stolene, smiler og der kommer masser af liv i øjnene, mens de to akrobatiske artister charmerer med øjenkontakt og anden nonverbal kommunikation i det humoristiske show ”To mænd og en planke”.

Projekt for særligt udsatte under corona-krisen
For plejehjemsbeboere i hele Danmark har corona-krisen været en hård omgang og har budt på perioder med isolation og manglende nærkontant med pårørende. Derfor var medarbejdere fra Baltoppen LIVE og Kulturtjenesten hurtige i optrækket, da Kulturministeriet åbnede en særlig fond til kulturelle tiltag for udsatte og ældre under corona-krisen.    

– Vi ville gerne bringe teatrets magi og Baltoppen LIVEs særlige fysiske profil ud til plejehjemsbeboerne og ved at invitere daginstitutioner med som publikum, ville vi gerne skabe en særlig fællesskabsfølelse på bagkanten af corona-nedlukningen, fortæller Ib Jensen fra Baltoppen LIVE.

Projektet fik bevilget penge af Kulturministeriet fra puljen lige før sommerferien og herefter gik planlægningen over stok og sten, for at projektet kunne køre af stablen allerede i august, da det hele selvfølgelig foregår udendørs og i corona-sikker afstand.  

En helt perfekt dag
Forestillingen på Lundehaven er dagens anden forestilling i sommervarmen. Første forestilling var for tre 4. klasser fra Skovlunde Skole afd. Rosenlund, som deltog aktivt i showet og indtog scenen med stor entusiasme for at hjælpe de to artister med planken og for at deltage i en afsluttende dans.

– Bliv ved med at danse, er også den afsluttende bemærkning fra Don Gnu da forestillingen afsluttes på Lundehaven og der bliver klappet højt.

– Jeg beundrer jer – I gjorde min dag helt perfekt, fortæller plejehjemsbeboer Gerda de to performere med et stort smil inden hun vender retur til sin dagligdag.

Der spilles i alt 11 forestillinger. Forestillingerne spiller på plejehjem og bosteder og på flere forskellige skoler i Ballerup Kommune.

I næste uge er det kompagniet Altanunderholdning, som Kulturtjenesten og Baltoppen LIVE sender ud i kommunen.

Projektet er støttet af Kulturministeriets Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen.