Webtilgængelighed

Baltoppen LIVEs tilgængelighedserklæring for websitet www.baltoppenlive.dk.


Indledning

Oplever du problemer med tilgængelighed, så skriv endelig til os på baltoppen@baltoppen.dk

Baltoppen LIVE er et venue, hvor publikum kan opleve scenekunst, koncerter, stand-up, foredrag med mere.

Det er i denne forbindelse vigtigt at understrege at, der på denne hjemmeside ikke ligger information, som man, som borger lovkravsmæssigt er forpligtet til at forholde sig til, dersom det er aldeles frivilligt om man ønsker at berige sin livskvalitet med kunst- og kulturoplevelser.

På denne webside kan man således orientere sig om hvilke kunst- og kulturarrangementer Baltoppen LIVE tilbyder. Og man kan på websiden købe eller booke billetter hertil.

Blinde, svagtseende, døve, personer med nedsat hørelse og andre personer med alternative perceptionsmuligheder nyder også at gå i teatret eller at høre livemusik, og skal på samme måde som alle andre, nemt og overskueligt, kunne orientere sig om Baltoppen LIVEs tilbud og skal nemt kunne købe billetter.

Derfor bestræber Baltoppen LIVE sig løbende på at designe læsbarheden og navigationen www.baltoppenlive.dk så enkel og tydelig som muligt. Dog prioriterer vi også det æstetiske udtryk, dersom vores “produkter” er æstetiske.

Nedenfor kan du læse – på en kommunikativ klar og tydelig måde – hvordan vi tilgår tilgængelighedsarbejdet på www.baltoppenlive.dk – udfyldt i den dertil indrettede skabelon omhandlende  tilgængelighedserklæring i relation til ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

 


Webtilgængelighedserklæring


Ballerup kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://baltoppenlive.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.


Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://baltoppenlive.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Baltoppen LIVE i Ballerup kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://baltoppenlive.dk/ 

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.


Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

 

Det offentlige organ oplyser at:

Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

 

Det offentlige organ angiver metoden som:

Vi har selv evalueret webstedet.

 

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som:

Vi har selv gennemgået siden.

 

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 


Det offentlige organ oplyser:

Ingen henvisning til evalueringsrapporter


Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted.

Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

 

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder mangler alt-tekster.

De fotos Baltoppen LIVE benytter på websiden, fremstiller oftest kunstnerne i færd med at udtrykke sin kunst eller er portrætter af kunstnerne. Det vil ikke give mening at forklare hvad der sker på disse fotos, uden at tage “poesien” ud af udtrykket eller at “ødelægge” sidens æstetik. En sådan forklarende handling vil, i de fleste tilfælde, virke modsat hensigten: at benytte hjemmesiden som et salgsstimulerende værktøj.

 

Uforholdsmæssig stor byrde

 • På omtalesiderne linkes der af og til til eksterne youtube-og/eller vimeovideoer, hvor den potentielle kunst-og kulturforbruger kan opleve eksempler på kunstnerens musik eller uddrag fra de forestillinger, som man overvejer at købe billet til. Disse videoer er sjældent udstyret med undertekster.

At foromtale kunst- og kulturtilbud med tekster, fotos og videoer er generelt svært at erstatte med andre formidlingsmetoder, med det formål  at tilgodese det forholdsvist lille antal potentielle gæster, der enten er blinde, svagtseende, døve, personer med nedsat hørelse eller andre personer med alternative perceptionsmuligheder, der netop af samme årsag, sjældent nyder at gå i teatret eller at høre livemusik.

 • Websiden er dansksproget.

Vi har valgt at siden er skrevet på dansk, på trods af at vi også appellerer til internationale gæster og gæster, der bor i Danmark, men som ikke behersker sproget dansk. Vi bestræber os på, når vi præsenterer events, der specifikt også appellerer til ikke-dansksprogede gæster, at supplere beskrivelsen af eventet på engelsk. Dette ses på de respektive omtaleopslag.

 

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

 

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

 

Det offentlige organs beskrivelse:

Én gang om året gennemgår Baltoppen LIVE websiden og sikrer derved erkendelsen om evt. optimering af webtilgængeligheden på webstedet.


Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via https://www.was.digst.dk/henvendelsesformular

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du således forinden kontakte Baltoppen LIVE med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet.


Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 23. september 2020.

Erklæringen blev senest revideret den 23. september 2020.