14. mar
KL. 20:00

W/hole

Rapid Eye - Nycirkus, Performance

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/hole

Rapid Eye

Mandag 14/3  20:00
W/hole
Rapid Eye
En overraskende fortabelse i et velkendt fænomen: Huller

Huller er skræmmende, og huller er spændende. Huller er muligheder, og nogle huller er helt umulige at at begribe. Der er så mange huller, at vi aldrig når helt til bunds.

W/hole følger de to jonglører Samuel Gustavsson og Petter Wadsten og deres fælles fascination af alle hullerne omkring dem. Intet hul er for småt eller stort til at rumme deres forundring – hullerne de finder, hullerne de fylder og hullerne de selv skaber undervejs.

På lavpraktisk gør-det-selv manèr får det underfundige makkerpar skovle, spande, reb, sand og brædder til at udgøre en hel og hullet jongleringsforestilling.

Om alt det, der kun er, fordi noget andet ikke er.

 

Instruktion: Nina Kareis
Kostumer og scenografi: Signe Beckman
Lys: Sonja Lea
Lyd: Alice Carreri
Videoklipper: Solvejg Hockings
Supervision: Catherine Poher og Thomas Eisenhardt

 

Normalpris: 195,-
TEMA Abonnement: 155,-
Unge under 25 år: 125,-
Min. 6 unge i én gruppe: 50,- pr. person

Yderligere rabatbilletter (50-195,-) sælges på www.teaterbilletter.dk.

Siddepladser på stolerækker.
Varighed: ca. 60 min. uden pause.
Video- og fotooptagelse er ikke tilladt under showet.
Artist Talk i caféen efter forestillingen.

 

Rapid Eye blev stiftet i 2010 af jonglør og koreograf Samuel Gustavsson, der har en baggrund i det internationalt anerkendte Cirkus Cirkör og blandt andet har arbejdet og turneret med Kitt Johnson igennem flere år. Rapid Eye skaber forestillinger i grænselandet mellem nycirkus, dans og visuelt teater for både børn og voksne, i et krydsfelt af humor, non-verbal poesi og filosofisk magi.

Huller kan symbolisere tomrum, eller forløsning. Vi kan falde i et hul eller kravle op derfra. Huller kan der kigges igennem, noget kan proppes ind i et hul eller tages ud. Uden huller ville mange organismer, inklusive mennesket, ikke kunne reproducere sig. Et hul på jorden er et kedeligt sted, et hul i hovedet betyder tåbelig, hul på bylden at få gang i noget. Endeligt findes der de sorte huller – et astronomisk begreb, der forsøger at betegne et altopslugende fænomen, som er umuligt at begribe.

”Når vi tænker over det, er der huller overalt, i både bogstavelig og overført betydning. Når først man begynder at tillade sig selv, at se hullerne, så kan man næsten ikke komme ud ad dem igen. I huller kan man finde alt og intet”.
Samuel Gustavsson

Selvom alle huller er af interesse, har særligt et enkelt et fanget opmærksomheden – verdens dybeste menneskeskabte hul på Kolahalvøen i Rusland. Påbegyndt tilbage i 1970 og med en dybde på hele 12.262 meter. Mindst ligeså fascinerende som selve hullet er baggrunden for, at det blev gravet. Som en slags omvendt rumkapløb handlede det tilsyneladende om først at nå dybest. Drevet af deres fælles fascination af huller blev Samuel Gustavsson og Petter Wadsten selvfølgelig nødt til at drage til Murmansk for ved selvsyn af betragte hullet. En ekspedition som de to på deres karakteristiske udramatiske og let naive maner videodokumenterede undervejs. Uddrag af materialet indgår som del af den endelige forestilling.

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Rapid Eye

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.

W/HOLE. Foto Søren Meisner.