23. nov
KL. 19:30

VÍÍK & Stundom

Musik, Ny-folk

Viik. Foto: Mads Salbæk + Stundom. Foto: Annette Kjær.

VÍÍK & Stundom

Onsdag 23/11  19:30
VÍÍK & Stundom
Dobbeltkoncert med to stærke nutidige folkbands

De to unge folk bands VÍÍK & Stundom indbyder publikum til en aften fyldt med nye og gamle traditioner i folkemusikkens tegn.

Denne aften på Baltoppen LIVE bliver en del af en helt speciel tourné, som ikke har set sit lige tidligere, hvor to stærke unge bands i fællesskab understreger, at folkemusikken ikke er en støvet kulturarv, men derimod lever i bedste velgående.

De to bands har allerede spillet på nogle af nordens største festivaler, udgivet musik der har fået masser af medvind og modtaget flere priser for deres kunst. Nu står de sammen omkring musikken, og er i fællesskab klar til at give publikum en kunstnerisk oplevelse udover det sædvanlige.

VÍÍK (NO/SE/DK)
Nordisk folk i nye klæder, der trækker på rockens groove og jazzens rå men elegante æstetik, i et forsøg på at udforske grænserne indenfor roots-musikken.

Det fremadstormende orkester VÍÍK er på deres korte karriere efter deres debut i 2019, blevet kendt for deres medrivende sceneshow, drabelige historier og en spilleglæde, der smitter langt ud over scenekanten.

Sekstetten trækker på deres traditioner fra Norge, Danmark og Sverige, men bringer inspirationer fra deres respektive oplevelser og kendskab, fra bl.a. bulgarske, ungarske, indiske og finske folketraditioner.

Denne brede ekspertise leveret af nogle af de mest interessante unge talenter inden for traditionsmusikken giver uden sammenligning en af nordens stærkeste live oplevelser.

Helt i front har Víík den karismatiske norske sanger og komponist Elisabeth Vik. Med sig har hun, hvad der passende kan betegnes som et skandinavisk stjernehold bestående af Annelene Toft (violin), Villads Hoffmann (cittern), Morten Alkjær (harmonika) og Jakob Kragesand (kontrabas) fra Danmark og Håkon Berre (percussion) fra Sverige. Alle rutinerede og legesyge musikere, der sammen gør folkemusikkens rødder spillevende og vedkommende.

Web: https://www.viikmusic.com/
Facebook:
 www.facebook.com/viikband
Instagram: www.instagram.com/viikband
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=8Q6553HZGyc&ab_channel=V%C3%8D%C3%8DK
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5BYG9hLjv2heiO8ZoqAnur?si=slu4p_EQR8ugffNutzckZg


Stundom (DK)

Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik: Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Emma Elmøe, Julian Svejgaard og Villads Hoffmann deler en helt særlig kemi, og når de er sammen på scenen, udfolder der sig fortællinger og stemninger, som får tiden til at stå stille.

Historien begynder allerede, da Emma og Villads er børn: I et violinværksted i Vanløse får Emma sin første violin af Villads’ far, og som Emma og Villads vokser op få huse fra hinanden, opdager de en fælles kærlighed til folkemusikken. I 2018 går de sammen med pianisten Julian for at indspille deres debutalbum Vandkanten. Siden da har trioen været uadskillelige.

I september 2021 udkom Stundoms andet studiealbum “må jeg holde din hånd?” som blev kaldt “et lille mesterværk” i Gaffa. Musikken handler om at turde tage springet ud i livet med åbne øjne og er både en hyldest til alle de stunder, trioen så inderligt har savnet under et års isolation og den eftertænksomhed, som er vokset ud af en brydningstid.

Web: https://www.stundommusic.com
Facebook:
 https://www.facebook.com/stundom
Instagram: https://www.instagram.com/stundommusic/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=a9V6vxJ_L5Q&ab_channel=Stundom
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Cp4SR2SzIHbNvC25Zxk2b?si=uNA0EtzNQzKTa5dwaBiMSQ


190,-: Forsalg og dørsalg

100,-: Unge under 25 år
Siddepladser ved caféborde

Del

Viik. Foto: Mads Salbæk.

Stundom. Foto: Annette Kjær.

Viik. Foto: Mads Salbæk + Stundom. Foto: Annette Kjær.

Viik. Foto: Mads Salbæk + Stundom. Foto: Annette Kjær.