20. mar
KL. 19:00

Vejen tilbage – Helt nyt foredrag med Daniel Rye

Tikko - Foredrag

Daniel Rye. PR-foto: Tikko.

Vejen tilbage – Helt nyt foredrag med Daniel Rye

Tikko

Mandag 20/3  19:00
Vejen tilbage
Helt nyt foredrag med Daniel Rye
Arr.: TIKKO

Sad du også på kanten af stolen, da du hørte Daniel Ryes både forfærdelige og gribende fortælling om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien? Nu kan du opleve Daniel fortælle afslutningen på sin historie – og om at kæmpe sig fra kanten af mørket tilbage til livet!

Kampen for at bevare sig selv
I april i år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med en af de fangevogtere, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede. To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som The Beatles, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel et af kronvidnerne.

Der er gået godt otte år, siden Daniel kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den just overstående retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin svære kamp for at bevare sig selv – både lige efter sin frigivelse, men også i årene efter.

Vejen tilbage til livet
Hudløst ærligt fortæller Daniel Rye i sit helt nye foredrag om sine otte år i frihed, og hvad de har bragt med sig af både glæder og bekymringer: Udfordringerne ved at tæmme en så voldsom historie, samtidig med at skulle se videoer, hvor ens venner bliver slået ihjel og omtalt på forsiden af verdens aviser. Og udfordringen ved igen at skulle finde vejen tilbage til et almindeligt liv som fotograf og far.

På kanten af mørket
For hvordan er det muligt at vende tilbage til livet efter så ekstrem en oplevelse og ikke mindst bevare sig selv? Er det mørke, vi forsøger at fortrænge, nøglen til at genfinde meningen med livet? Et spørgsmål han også har bearbejdet i sine møder med mennesker med andre traumatiske oplevelser i rygsækken – skildret i de populære DR- programmer Ud af mørket.

Om Daniel Rye
Daniels Ryes oplevelser under sin 398 dage lange tilfangetagelse blev skildret i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”, som senere også med stor succes blev filmatiseret. Senest har du også kunne følge retsopgøret i Puk Damsgaards podcast – og i DRs serie Gidsel.

Daniel Rye har i sine tidligere gribende foredrag vist sig som en fremragende formidler og fortæller:

⭐⭐⭐⭐⭐
Det blev en aften af de sjælden. En aften, hvor man sad stum efter tre timer. En aften, hvor lysten til at klappe ikke var stor. Ikke fordi Daniel gjorde det dårligt. Han gjorde det fantastisk. At holde folk fra mobiltelefonen, med sine fængslende og fantastiske fortælleevner – det er en kunst! – Steen Byrdal Christensen

⭐⭐⭐⭐⭐
Tak for en fantastisk aften. Meget rørende… – Aicha Amanah, Viborg

⭐⭐⭐⭐⭐
“Det er længe siden, at jeg har oplevet så godt et foredrag som Daniels. Trods den forfærdelige baggrund er han så livsbekræftende, at jeg gik rørt, men også helt opløftet fra foredraget. Kan kun anbefales” – Inger Lund Overgaard, Herning

⭐⭐⭐⭐⭐
“Jeg anbefaler hans foredrag til alle. Det var ikke kun en utrolig ærlig og personlig fortælling, men også en skildring af den menneskelige natur, som gjorde virkelig stort indtryk på mig” – Mette, Kolding

⭐⭐⭐⭐⭐
“Man må sige at livet i almindelighed lige kom i perspektiv for os alle. Fantastisk foredrag!” – Jesper K. Andersen

Fra 299,- (+ gebyr 35,-)
Siddepladser på nummererede stolerækker
Varighed: 2 timer og 15 minutter

Mere info:
https://www.tikko.dk/event/daniel-rye-paa-kanten-af-moerket-ballerup-6320/

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Tikkos website

Daniel Rye. PR-foto: Tikko.