9. feb
KL. 20:00

Vals

Dansk Danseteater - Dans

VALS. PR-foto: Henrik Stenberg.

Vals

En danseaften med to internationale stjernekoreografer
Dansk Danseteater

Torsdag 9/2  20:00
Dobbelt danseprogram med forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik

 

Efter 9 udsolgte sale i midten af januar på Takkelloftet i Operahuset kommer Dansk Danseteater nu til Ballerup.

Der blev sagt om premieren:

BØRSEN ★ ★ ★ ★ ★
Det er noget af det mest raffinerede, fornyende og grænsesøgende på den danske dansescene lige nu

POLITIKEN ♥ ♥ ♥ ♥ 
Det varsler godt for dansens fremtid på Takkelloftet. LÆS

BERLINGSKE ★ ★ ★ ★
…to meget forskellige, men interessante bud på ny koreografi (..) prima dansere fra Dansk Danseteater. LÆS

FREDERIKSBORG AMTSAVIS  ★ ★ ★ ★ ★
Dans er ikke længere ballet, men en udtryksform for hele den tid, danserne lever i(..)Vals glemmes ikke lige straks.

JYLLANDS POSTEN ★ ★ ★ ★
Avanceret danseaften

GREGERSDH   ★ ★ ★ ★
smukt og stærkt i al sin dystre voldsomhed LÆS

CHP CULTURE  ★ ★ ★ ★
som et smukt men smerteligt minde fra en tid, som ikke sådan lige lader sig genskabe. LÆS

TEATER1  ★ ★ ★ ★
Man overgav sig til den levende organisme eller levende og groteske fremtidsanimation(..) genial brug af linjer i arme og ben LÆS

WeekendAvisen
Kropsekvilibristiske dansere

 

Med VALS præsenterer Dansk Danseteater to visuelt medrivende værker af to af den internationale dansescenes mest fremtrædende koreografer, som viser spændvidden i tidens moderne dans.

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini, surrealisten Buñuel og legenden Pina Bausch, og i aftenens første  værk ’VALS’ dykker han ned i den klassiske musik og udforsker komponisterne Strauss og Sibelius. Her benytter han med afsæt i den akavede krop valsen som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid.

Amerikanske Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for aftenens andet værk ’KNOT’. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og  minimalistiske talsystemer. I ’KNOT’ undersøger han sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab. KNOT danses til fuldstændig nykomponeret musik leveret af lyd- designeren Chris O’Connor – en af New Zealands  mest spændende, nulevende komponister.

Koreografer: Marcos Morau og Stephen Shropshire
Dansere: Dansk Danseteaters dansere
Musik: Sibelius, Strauss og Chris O’Connor mfl.
Kostume design: Kasia Pol og Kenth Fredin
Lysdesign: Jacob Bjerregaard
Scenografi: Johan Kølkjær & Kasia Pol

Varighed: ca. 80 minutter med pause.

205,-
Alle rabatter er gældende.

Økologisk spisning kan tilkøbes: 120,-: Marinerede skinkespyd serveret med bagte peberfrugter og rissalat.

Gratis aftertalk i caféen efter forestillingen.

Bladr i det flotte undervisningsmateriale her

VALS er støttet af Kulturministeriet og Statens Kunstfond.

Marcos Morau studerede koreografi ved Institut del Teatre de Barcelona, Conservatorio Superior de Danza de Valencia og Movement Research i New York. Han gennemførte sit koreografassisent-projekt i Nederlands Dans Theater II og IT Danse-kompagniet. I 2005 skabte han La Veronal, et kompagni bestående af kunstnere fra dans, film, fotografi og litteratur. Målsætningen for dette kunstneriske team er konstant at udforske nye udtryksmedier, kulturelle referencer indenfor primært film, litteratur, musik og fotografi, for at kunne udforme et stærkt narrativt sprog med den hensigt at danne globale kunstneriske rum. Marcos Morau modtog fornylig det Spanske Kulturministeriums pris National Dance Award 2013 og Sebastiàn Gasch-prisen, en vigtig pris som uddeles af FAD Foundation of Arts and Design. Han har vundet vigtige priser i alle nationale og internationale koreografikonkurrencer: International Choreography Competition Hannover, Copenhagen International Choreographic Competition, Madrid Choreographic Competition, Masdanza/International Dance Festival of the Canary Islands. Bedste forestilling i Fira Tarrega for Los Pájaros Muertos og ”Butaca”-prisen, publikumsprisen for Best Dance Performance 2013 i Siena.

Stephen Shropshire er født i 1972 i Miami, Florida. Han er uddannet fra Juillard School i New York og har en kandidatgrad i kunst og kulturarv fra Universitetet i Maastricht. Som en internationalt anerkendt koreograf har han skabt værker for f.eks. Scapino Ballet Rotterdam, Wales National Dance Company, Dansk Danseteater, Ballet Augsburg, Iceland Dance Company og New Zealand Dance Company. I 2008 blev hans værk ”Sugarwater” af London Telegraph udråbt til en af årets top ti dansetriumfer. Et værk, som han senere opførte på Dansk Danseteaters udendørs event, Copenhagen Summer Dance med stor succes. Stephen Shropshire har skabt nye koreografiske værker i samarbejde med berømte, internationale kunstnere, digtere og musikere, bl.a. den amerikanske digter Derrick C. Brown og den hollandske sangskriver Nynke Laverman. Shropshire er tidligere Kunstnerisk leder/chefkoreograf ved Noord Nederlandse Dans (2009-2012) og har ligeledes været ansat som koreograf ved Station Zuid, Tilburg, Holland (2005-2007), Galili Dance (1999-2005) og American Repertory Ballet (1994-1999).

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Danske Danseteaters web

VALS med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.

VALS med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.

VALS med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.

KNOT med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.

KNOT med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.

KNOT med Dansk Danseteater. Foto: Søren Meisner.