17. nov
KL. 20:00

Swinghouse Orchestra – Ball Room – Lindy-Hop / Swingdans

Musik

Swinghouse Orchestra. Foto: Stephen Freiheit.

Swinghouse Orchestra – Ball Room – Lindy-Hop / Swingdans

Swinghouse Orchestra

Lørdag 17/11  20:00
Swinghouse Orchestra
’Ball Room’ – ”Kroppen tilbage i jazzen”

Swingdans og særligt den energiske lindy-hop har fået mange ud på dansegulvet. Jazz var oprindeligt dansemusik i ball rooms, men på et tidspunkt i 50’erne mistede jazzen kontakten til kroppen. Den blev intellektuel.

Nu er kroppen på vej tilbage jazzen og det kan opleves i fuld firspring på Baltoppen LIVE når SWINGHOUSE ORCHESTRA med swingende rytmer og elegance fører dig tilbage til den dekadente swing-æra hvor klubberne sydede af jazz og dans. Med en moderne tilgang til musikken bliver traditionerne ført op til nutiden og får nyt liv. Orkesteret blev dannet i 2010 på det legendariske spillested Copenhagen Jazzhouse i tæt samarbejde med det københavnske dansemiljø.

Al musikken er arrangeret af sanger og trompetist Peter Marott, der har samlet fem af Danmarks største musikalske personligheder omkring sig: Jan Harbeck (ts), Mads Hyhne (trb), Mads Søndergaard (pia), Lennart Ginman (b) og Morten Ærø (tr).

”Jeg elsker musik der swinger. Jeg elsker musik der får publikum til at danse. Jeg elsker musikere der har deres helt personlige sound og udtryk. Jeg elsker detaljen. Jeg elsker helheden. Jeg elsker show business! Alt dette har jeg forsøgt at samle i mit SWINGHOUSE ORCHESTRA, og sammen med Morten, Jan, Lennart, Mads og Mads vil jeg sprede gyldent jazzstøv over hele verden. Let’s dance into the night….. ”
Sådan beskriver kapelmester Peter Marott aftenen, der er lige så meget koncert som swing dans.

I efteråret 2017 udkom Swinghouse Orchestra debutalbum: ”SWINGHOUSE ORCHESTRA”. Hør her.

Fra kl. 19:00 kan man få lindy-hop og swing tips, når de erfarne danseinstruktører fra danseforeningen Hep Cats Anne Stevnsbo og Allan Johansen underviser i lindy-hop, den originale swingdans, der opstod i Harlem i slutningen af 1920’erne. Undervisningen foregår på et niveau hvor alle kan være med, så find danseskoene frem og kom ind i lindy-hoppens eventyrlige verden.
Reserver gratis billet her.

Koncerten realiseres i samarbejde med de ledende kræfter fra Jazzhouse anno 1991 til 2008.

180,-
Siddepladser ved unummererede caféborde + balkon.
Spisning kan tilkøbes (fra kl. 18:00) – 150,-: Kalvesteg serveret med bagt rodfrugtmos og let waldorfsalat.

Del

Kunstner Hjemmeside

Se Swinghouse Orchestras webside

Lindy-hop.

Lindy-hop.

Lindy-hop.

Danseinstruktørerne fra Hep Cats Anne Stevnsbo og Allan Johansen.

Swinghouse Orchestra. Foto: Stephen Freiheit.