11. mar
KL. 20:00

Solitudes Duo af Daniel Léveillé (CA)

Dans

Solitudes duo Foto Denis Farleyi

Solitudes Duo af Daniel Léveillé (CA)

Sitrende kropsteater om parløbets viklinger

Søndag 11/3  20:00
Solitudes Duo
Af Daniel Léveillé (CA)

Zoom ind på parret – maskulin, feminin, blandet; én duo efter den anden. Identiteter flettes eller bevares ind i ubesmittet hvidhed i et afgrænset rum; frihed findes inden for rammerne af et forhold. Med rullende hofter og sammenflettede lår, omfavner kroppe hinanden og tager flugten i akrobatiske og nænsomme løft, kun for at kollapse under vægten af at blive hånet. De fortrolige spejler og sammenligner hinanden. Karakteren af deres forbindelse kan ses i deres øjne, i kødets spændinger, kvaliteten af kontakten. Beskedenhed, lidenskab, ligegyldighed, kærlighed og begær er udtrykt til lyden af Bach, cembalo-spil og pop-rock fra 1970’erne.

Den store mester fra Montréal, Canada, Daniel Léveillé, bygger videre på sin multi-pris-vindende solo og laver afsindig flot, stram dans med superdygtige dansere. Dans på et meget højt plan, hvor alle kan være med.

Anbefales fra 15 år
Varighed: Ca. 65 minutter uden pause.
After talk i caféen.

205,
Alle rabatter er gældende – Teaterbilletter.dk
Økologisk spisning fra kl. 18:00 kan tilkøbes: 125,-: Økologisk kalvespyd med grøn rissalat.

 

Credits:

Koreograf: Daniel Léveillé
Dansere ved originalopsætningen i 2015: Mathieu Campeau, Ellen Furey, Esther Gaudette, Justin Gionet, Brianna Lombardo, Emmanuel Proulx, Simon Renaud
Lys: Marc Parent
Musik: Jean-Sébastien Bach, Pancrace Royer
Kostumer: Geneviève Lizotte
Prøveleder: Sophie Corriveau
Produktion: Daniel Léveillé Danse
Coproduction: CanDance Creation Funds (Canada); Festival TransAmériques (Canada); Kinosaki International Arts Centre (Japan); Theater im Pumpenhaus (Germany); Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape/Yuval Pick (France); Agora de la Danse (Canada); Brian Webb Dance cie (Canada); National Arts Centre (Canada); CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson (France); Studio Bizz (Canada).
With the support of Conseil des arts et des lettres du Québec and Canada Council for the Arts.
Delegate producer: Marie-Andrée Gougeon pour Daniel Léveillé www.danielleveilledanse.org.
Communications/Press  for Daniel Léveillé Co.: Elisa Bruni eller Marie-Laurence Rock.

 

Bonus-info – af journalist Signe Mai Andersen:

Ensomheden spiller med musklerne i duoens fortættede nærvær
Kærligheden er kropslig i danseforestillingen Solitudes Duo: Bevægelserne skifter og bliver stadigt mere atletiske, mere vanskelige: Dansere hopper op på hinanden og pivoterer hinanden rundt, låser hinanden i komplekse figurer. Men selv i fortættede duetter overlever spor af ensomhed.

Mere end nøgenhed
Solitudes Solo (2012) markerede et skift i den kreative proces for Daniel Léveillé Danse. Skiftet gjorde den flydende gestik mere mærkbar og genintroducerede publikum for et kostume, der ikke alene var det nøgne menneske. Den nye, kunstneriske kurs bekræfter med sit indhold, at mennesket – alene med ganske få midler – kan formulere sig elokvent, og det er dette udgangspunkt, der videreudvikles med forestillingen Solitudes Duo (2015). At nøgenheden er begrænset, betyder ikke, at scenografien er omfangsrig. Skribent Athos Tromboni beskriver forholdet i sin anmeldelse for La Nuova: “More than a dance show, it is a ‘ballet’: its five consecutive scenes outline a story even though there is no real plot. Solitudes Duo is about the richness and the ferocity that characterize duos, couples, pairs: man-man, woman-woman, man-woman. To tell this story, Léveillé uses half-naked bodies, underwear being the last line of defense for privacy.”

Ekspressivt formsprog
Gennem mere end 35 år har Daniel Léveillé stimuleret den canadiske koreografiske scene med sit arbejde – et livsværk præget af nøgenhed, minimalisme, gentagelse og radikalisme. I sine tidlige dage var Léveillés somatiske ordforråd en flydende masse af fysisk dans – teatralsk og rå. Selvom sproget i dag er mere internaliseret, er det bestemt ikke mindre ekspressivt; det er fra dansernes stærke personligheder og den frihed, han tillader dem i den kreative proces, at koreografen er i stand til at udtrykke sine egne følelser.

 

Logo-turnenetv¾rket-sort
Solitudes Duo præsenteres på Baltoppen LIVE i samarbejde med Turnénetværket for Voksenteater. Et netværk af danske scener, der koordinerer udbredelse af nyskabende og eksperimenterende turnéteater. Turnénetværket er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Se mere: www.turneteater.dk.

 

Del

Solitudes duo Foto Denis Farleyi

Solitudes duo Foto Denis Farleyi

Solitudes duo Foto Denis Farleyi

"Bevægelsen bliver stadig mere atletisk og vanskelig: dansere hopper op på hinanden og hvirvler hinanden rundt; låser hinanden i komplekse figurer; indtil til sidst - og det er ikke uden humor - hvor manden bærer en kvinde, så hendes mave balancerer på hans skulder, alle lemmer spredte, til det uophørligt gentagne riff fra "I Want You (Hun er så tung)", John Lennons lidenskabelige ode til Yoko Ono, en af de største sange om vægten af begær på ens sjæl."

Kritiker Jana Perkovic

"I en mindre koreografs hænder ville dette være toppunktet af pinlighed, men i Solitudes Duos smelter tingene sammen, spektakulært og mesterligt, i det kulminerende øjeblik, der i al råhed viser to kroppe, der holdes sammen af usynlige tråde af følelser, begær og hensigt."

Kritiker Jana Perkovic