9. apr
KL. 20:00

Povl Dissing & Benny Andersen

Musik

Dissing og Andersen. PR-foto

Povl Dissing & Benny Andersen

Baltoppen LIVEs 25 års jubilæumskoncert

 

Lørdag 9/4 2016  20:00

190,- / Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Spisning (fra kl. 18:00): 140,- / Baconsvøbt svinemørbrad med gorgozolasauce og bagt kartoffelmos.

 

Poetisk partnerskab i højeste potens.

Digteren møder troubadouren i skikkelsen af Benny Andersen og Povl Dissing.

Uden at de formentlig selv var klar over det dengang, blev det begyndelsen på et registeret og livslangt partnerskab, da de i 1973 uropførte ”Svantes Viser” i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade. ”Svantes Viser” gjorde den ellers på det tidspunkt så kontroversielle  visesanger Povl Dissing til nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen til folkedybets fremmeste fortolker.

Og dermed var en af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene skabt, og Svantes og senere også Rosalinas viser er i dag en umistelig del af den danske folkesjæl. For hvem kan ikke synge med på strofer som ”Om lidt er kaffen klar” og ”Go nu nat og gå nu lige  hjem”? Det får alle mulighed for at gøre i selskab med ophavsmændene, når de sætter hinanden og publikum stævne.

Der er noget at glæde sig til. For det er helt unikt at opleve, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så Benny Andersensk. Når hans finurligt legende og poetiske sprog krydser Dissings ligefremme ærlighed og  krydres med medrivende blå toner – her endda tilsat bas og trommer – bliver hverdagens virkelighed eventyrlig underfundig.

Ja, livet tager sig faktisk en lille smule anderledes ud, når man har sunget, grædt og grinet et par timer i selskab med Benny, Povl, Svante og Rosalina.

De har det som god vin: De bliver bedre med årene! Benny Andersen er fyldt 80, men livslysten er intakt, og også kærligheden har han genfundet efter sin elskede Rosalinas død. Povl Dissing har passeret de 75, men som hos andre store sangere tilfører modenhed og erfaring blot hans  fremragende fortolkninger endnu en dimension.

Så med en let omskrivning af digterens ord er der kun ét at sige til publikum ved koncerten: ”Mor jer nu godt… vi ønsker jer sange og kærlighed!”

Line-up:

Povl Dissing – vokal
Benny Andersen – flygel
Jens Jefsen – bas
Morten Lund – trommer

 

Del

Benny Andersen, Jens Jefsen, Morten Lund, Povl Dissing. PR-foto

Benny Andersen, Povl Dissing, Morten Lund, Jens Jefsen. Foto: Susanne Mertz