11. dec
KL. 19:00

Oplevelsessamfundet – Foredrag med Svend Brinkmann

Tikko - Foredrag

Svend Brinkmann. PR-foto: Tikko.

Oplevelsessamfundet – Foredrag med Svend Brinkmann

Tikko

Onsdag 11/12 2024  19:00
Oplevelsessamfundet
Foredrag med Svend Brinkmann

Den populære psykologiprofessor, Svend Brinkmann, er igen klar med underholdende og skarpe betragtninger om vores samtid. I sit nye foredrag sætter han fokus på oplevelsessamfundet, hvor mere og mere af vores liv gøres til oplevelser – og mange debatter desværre kortslutter, når de ikke længere handler om, hvordan verden er, men kun om, hvordan den opleves.

Det bliver en oplevelse aften ud over det sædvanlige om vigtigheden af at kunne mødes i en fælles virkelighed, der ikke udelukkende er baseret på individuelle oplevelser.

Kampen om vores opmærksomhed
Oplevelsesindustrien, fra turisme til gaming og streamingtjenester (og eventbranchen … sorry, red.) kæmper om vores opmærksomhed. De tilbyder os et væld af oplevelser i bytte for vores opmærksomhed, og dermed er vores (forbrugerens) opmærksomhed blevet en vare.

I oplevelsessamfundet er man også på den ene side krænket, hvis man oplever at være krænket, men på den anden side kan en kritik også altid affejes med henvisning til, at noget bare var en subjektiv oplevelse.

Svend Brinkmann har undersøgt de psykologiske og etiske resultater af et leve i et oplevelsessamfund. For med bedre viden, kan vi agere mere oplyst og frit i forhold til opmærksomhedsøkonomien – og dermed selv styre hvordan og hvor, vi bruger vores opmærksomhed.

“Hvis værdi afgøres af min personlige oplevelse af dette eller hint, lukkes vi hver især inde i vores egen subjektive boble, og enhver mulighed for fællesskab og henvisning til objektive kendsgerninger forsvinder, og vi kan ende med et absurd spørgsmål som: Hvad synes du, klokken er?” – Svend Brinkmann

Foredraget er baseret på Svend Brinkmanns seneste bog med netop titlen ”Oplevelsessamfundet”.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Brinkmann har leveret en fremragende samfundskritik i sin lille, men veldokumenterede bog”.
– ALTINGET

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Stjernepsykologen spidder elegant tidsånden”
– KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“‘Nej-hatten Svend’ har skrevet en rigtig god appetizer-bog om oplevelsessamfundet”
– BERLINGSKE


Om Svend Brinkmann

Det er svært ikke at blive imponeret over Svend Brinkmanns imponerende lange CV. Ud over at være psykologiprofessor og forsker på Aalborg Universitet har Svend Brinkmann i årevis været en aktiv stemme i den offentlige debat. Den velformulerede professor har en lang række populære bogudgivelser bag sig, bl.a. bestseller-trilogien Stå fast, Ståsteder og Gå glip. Derudover er Brinkmann kendt som radiovært, klummeskribent og foredragsholder.


Fra 299,- (+ gebyr 35,-)

Siddepladser på nummererede stolerækker.
Varighed: ca. 2 timer
Arrangør: Tikko

Mere info:
https://www.tikko.dk/event/svend_brinkmann_oplevelsessamfundet_ballerup-8035/

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Tikkos website

Svend Brinkmann. PR-foto: Tikko.

Svend Brinkmann. PR-foto: Tikko.