28. jan
KL. 18:00

NORDISK 2015 – nye bands fra Nord

Blaue Blume (DK) + HULDA (FO) + The New World Vulture (NO) + Sparkhouse (DK) - Musik

NORDISK 2015 – nye bands fra Nord

Musik fra den spirende undergrund i Norden
Blaue Blume (DK) + HULDA (FO) + The New World Vulture (NO) + Sparkhouse (DK)

Onsdag 28/1  19:00

Entré: 50,- i døren og forsalg 

Barpriser: 20,- fadøl / 10,- sodavand

FB-event: http://www.facebook.com/events/808734672518645/

Der kan købes sandwich i baren

Bpromoter præsenterer atter festivalturnéen Nordisk, der for tredje gang bringer ny og spændende musik fra den spirende undergrund i Norden til Ballerup.

Nordisk 2015 byder denne gang på art-pop fra de danske kometer BLAUE BLUME, skæv, men dansabel norsk pop fra THE NEW  WORLD VULTURE, samt fortryllende beats fra færøske HULDA. Det lokale band SPARKHOUSE varmer scenen op.

Om eftermiddagen fra kl. 15:30 præsenterer ’Takt & Tone’ fra Borupgaard Gymnasium lokale musikere. Kl. 17:00 inviterer Studenterforeningen Tirsdag Uden Tramp til onsdags-lounge. Der er fri entré til begge forspil, der foregår i Baltoppen LIVEs café. Følg med på www.facebook.com/Bpromoter.

 

Blaue Blume foto10x15

Blaue Blume har på kort tid markeret sig som debutbandet, der skiller sig ud fra mængden af de mange andre danske debutanter i  2014. Udskillelsen skal findes i deres melodramatiske lyd, centreret om forsanger Jonas Smiths uhørt stærke vokal og lyriske tekster, der i smuk balance skriger mod himlen og bønfalder helvede i ét væk. Deres debut-EP “Beau & Lorette” udkom i juni og modtog mange roser, bl.a. gav Berlingske og Gaffa EP’en 5/6 stjerner, samtidig med at spå bandet et internationalt gennembrud. Singlen ”In  Disco Lights” fik massiv airplay og var i en lang periode det mest spillede nummer på DR P6 Beat.

 

The New World Vulture 2_10x15

Norske Kyrre Bjørkås fremfører refleksiv popmusik under navnet The New World Vulture. Her kører bas- og trommegrooves sit eget løb. Musikken veksler mellem hidsig, elektronisk, pænt klædt på, krigsmalet og konfliktfyldt. Debutsinglen “Drill A Hole” udkommer i januar 2015. Kyrre Bjørkås har arbejdet internationalt med lyd, video, installation og performance, og har været en del af kunstkollektivet Det är Jag som är döden siden 2005. De røde tråde i Bjørkås’ produktioner har været refleksioner omkring sprog, pop, magt og perception.

HULDA

HULDA er fra nogle fortryllende øer som tit er dynget i tåge, mystik og overtro. Blandt andet overtroen om Huldufólk, som er overnaturlige væsner der bor i sten, men det sker dog at mennesker får et glimt af deres verden. HULDAs musik er omringet af mystik med trykkende beats og en krystal klar kvindelig vokal som HULDA bruger i forskellige lag, stemninger og styrker. Det kommende debutalbum er optaget i tæt samarbejde med Jens L. Thomsen (ORKA). På Nordisk 2015 har HULDA den talentfulde  Sakaris Emil Joensen fra bandet SAKARIS med på scenen.

 

sparkhouse10x15

Det lokale band Sparkhouse med skarpe ‘hooks’, distortion, betagende bass lines og jordrystende trommer varmer scenen op med den sidste koncert i ca. 1 år på dansk grund. De rykker til London umiddelbart efter Nordisk 2015.

 

Første udgave af Nordisk turnéen bød i januar 2013 på otte koncerter i Danmark med Highasakite fra Norge, danske Bottled In England, Frostfelt fra Færøerne og HumanWoman fra Island.
I 2014 var Nordisk vokset til at omfatte ti koncerter i Danmark, én på Færøerne og tre i Island, med BYRTA (Færøerne), Sekuoia (DK), Sea Change (Norge) og Good Moon Deer (Island).

Nordisk præsenterer nye, spændende navne på vej frem.  F.eks. slog Highasakite for alvor igennem herhjemme i forbindelse med Nordisk 2013 og blev efterfølgende booket til bl.a. SPOT Festival og Roskilde Festival.

Idéen til Nordisk turnéerne blev født i 2012 blandt en række kulturhuse, som ønskede at få den nye gode musik fra Norden ud til  kulturhuse og spillesteder, hvor publikum ikke var forvænt med at opleve sprit-nye og knap så kommercielle navne fra de nordiske lande.

I 2015 besøger Nordisk turnéen ni spillesteder i Danmark, samt én festival i Schweiz, nemlig Nordklang festivalen, hvis formål er at præsentere ny musik fra Norden.

 

Turplan:
NORDISK 2015 med Blaue Blume (dk) + HULDA (fo) + The New World Vulture (no)
OBS:  30, 31/1, 7/2: Ida Wenøe (dk)

ons 28/1 Ballerup, Baltoppen LIVE

tor 29/1 Værløse, Galaksen

fre 30/1 København, Nordatlantens Brygge  (Ida Wenøe erstatter Blaue Blume)

lør 31/1 Birkerød, Mantzius LIVE (Ida Wenøe erstatter Blaue Blume)

lør 7/2 St. Gallen, Nordklang festival (Schweiz)

fre 13/2 Odense, Posten

lør 14/2 Helsingør, Toldkammeret

tors 19/2 Næstved, Grønnegades kaserne

fre 20/2 Frederiksværk, Gjethuset

lør 21/2 Slagelse, Musikhuset