19. apr
KL. 19:30

Nordic Fiddlers Bloc (UK/SE/N)

Nordic Fiddlers Bloc (UK/SE/N) - Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Nordic Fiddlers Bloc. PR-foto

Nordic Fiddlers Bloc (UK/SE/N)

Livsbekræftende transregionale violinister
Nordic Fiddlers Bloc (UK/SE/N)

 

Tirsdag 19/4 2016  19:30

Løssalg balkon: 140,- / Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Spisning fra kl. 17:30: 140,- /  Whiskyfarseret svinemørbrad med gratinerede rodfrugter og spidskål/champignon

Skotsk & irsk Musikscene

 

The Nordic Fiddlers Bloc består af nordmanden Olav Luksengård Mjelva, svenskeren Anders Hall og shetlænderen Kevin Henderson. Individuelt ses de som tre af de fineste unge violinister, på den internationale folk scene i øjeblikket, og de er yderst efterspurgt. Ikke mindst på grund af deres enestående samspil på scenen og deres smittende humor både overfor hinanden og overfor publikum.

Den prisvindende Olav er også medlem af det roste band SVER og er kendt som én af Norges fineste violinister i spillemandstraditionen; Anders, ligeledes medlem af SVER bliver igen og igen nævnt som én af Sveriges førende violinister indenfor en række stilarter, og Kevin, én af Shetlands fineste violinister er medlem af bands som Boys of the Lough, Fiddlers’ Bid og Session A9.

Norge, Sverige og Shetland har tre af de største violin og spillemandstraditioner i verden, med hundreder af års historiske forbindelser. ‘Nordic Fiddlers Bloc’ giver liv til disse historiske links og traditioner, og præsenterer dem i en ny og spændende ‘indpakning’ samtidig med at respekten for de oprindelige rødder tydeligt bevares.

Ved sammenblandingen af de individuelle stilarter, lader de samtidig hver enkelt ‘ingrediens’ udfolde sig for derefter at blandes ind i en kombineret lyd, der er unik, meningsfyldt, intens og livsbekræftende.

Deres selvbetitlede debut CD fik begejstrede anmeldelser fra både indland(e) og udland. Og med nr. 2 CD på vej i efteråret 2015 er der ingen tvivl om at karrieren for alvor tager fart.

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Nordic Fiddlers Bloc's website

"Seldom before can three fiddlers have sounded so well matched as the Nordic Fiddlers Bloc. And seldom before can three fiddles have sounded so much like four and at times five instruments without using electronic trickery."

Rob Adams, The Herald (Edinburgh Trad Fest – May 2013)

"From biting reels to beautiful waltzes, the trio presents a wide palette of Nordic fiddle music. Slow numbers are in the majority, but there are plenty of spirited dance tunes too."

Alex Monaghan, Folkworld

"Not just for fiddle heads, the dense, rich harmony and pulsing cross-rhythms of this trio are endlessly varied, powerful and beautiful."

Norman Chalmers, The Scotsman