17. mar
KL. 20:00

Bo Stief & Poul Halberg + Mathæus Bech

Musik

Mathæus Bech, Paul Halberg & Bo Stief. Foto: Torben Christensen.

Bo Stief & Poul Halberg + Mathæus Bech

Mathæus Bech

Torsdag 17/3  20:00
Bo Stief & Poul Halberg + Mathæus Bech
Erfarne legender præsenterer ungt megatalent

To af den danske musikscenes største virtuose og alsidige ikoner, guitaristen Poul Halberg og bassisten Bo Stief, har i over 40 år – sammen og hver for sig – lavet magi i luften og sat deres personlige aftryk på musikken.

Ved denne helt særlige koncert optræder de atter sammen og efter første sæt præsenterer de én af de mest lovende og talentfulde musikere – på ikke blot den danske, men den internationale musikscene – bassisten Mathæus Bech.

Mathæus, der har været i mesterlære hos Bo Stief, bruger inspiration og erfaring fra jazzen, folkemusikken og den klassiske musik til at ophæve grænserne mellem genrerne på en sympatisk og mesterlig måde. Han stræber efter at fortsætte den stolte danske tradition af virtuose og solistiske kontrabassister, og vil vise en ny generation af musikelskere at kontrabassen ikke behøver at stå i baggrunden.


Mere om Mathæus Bech
Mathæus udgav i juni 2021 sit debutalbum OPTIMIST dedikeret til hans mentorer Palle Mikkelborg og Bo Stief. Ud over sit faste band inviterede han gæstemusikere som Henrik Goldschmidt, Rune Tonsgaard Sørensen, Nicolai Elsberg, Benjamin Koppel og Jacob Christoffersen. Han har valgt ikke at tilbyde albummet til streamingtjenester – ligesom han har fravalgt at benytte SoMe. Albummet kan købes digitalt via hans BandCamp: https://mathaeus.bandcamp.com/album/optimist 

Læs en anmeldelse af OPTIMIST: https://jazznyt.blogspot.com/2021/07/mathus-bech-optimist-mathus-bech-lpdl.html

Lyt til nogle af videoerne her på opslaget for at høre Mathæus’ musikalske alsidighed.

Desuden er Mathæus en musikalsk entrepenør. Under nedlukningen i 2020 startede han bl.a. coronakoncerter.dk, hvor han optog bands og live-streamede koncerter fra sin lejlighed på Christianshavn og gav dem liv under pandemiens første https://gaffa.dk/nyhed/146976/musikeren-bag-coronakoncerter-boykotter-streaming-og-sociale-medier

Mathæus spiller også med LULO, Dybfølt, Mynsterland, Helene Blum & Harald Haugaard Band, Duo med Arendse Nordtorp og med Penny Pascal samt HUSH.


Poul Halberg og Bo Stief

Sammen med Mona Larsen, Lis Sørensen og RayDeeOhh har guitarikonet Poul Halberg skrevet dansk musikhistorie med kæmpehits som ’Magi i luften’, ‘Brændende læber’, ‘Jeg vil la lyset brænde’ m.fl.

Bo Stief, hvis karriere begyndte på Jazzhus Montmartre med verdensnavne som Ben Webster, Dexter Gordon, Stan Getz og Miles Davis, har også fingrene med i sin del af 80’ernes hits med kunstnere som Sanne Salomonsen, Kasper Winding og Sebastian. Sammen har de spillet alt slags musik i snart 40 år.

Koncerten, der er sammensat til netop denne aften på Baltoppen LIVE, er et musikalsk frirum uden grænser, hvor to generationer af musikere mødes fordomsfrit. Musikken består af alt fra folkemusik til firserhits; jazzstandarter til rockakkorder.

Den musikalske recept er sammensat af kærlighed, nærvær, respekt, leg og humor.

Bo Stief: bas, Poul Halberg: guitar + Justine Boesen: akkordeon og sang,
Kirstine Elise Pedersen: cello, August Korsgaard: keyboards, Mathæus Bech: kontrabas og Siv Øyunn: trommer.

190,-
Siddepladser ved caféborde
Spisning tilbydes (fra kl. 18:00) 150,-: Vildtragout med bagt kartoffelmos og let waldorfsalat.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Mathæus Bechs web

Mathæus Bech. PR-foto.

Bo Stief. Foto: Tim Clements.

Poul Halberg. PR-foto.

Mathæus Bech. PR-foto.

Mathæus Bech. PR-foto.