24. jan
KL. 19:30

Martin & Eliza Carthy (UK)

Martin & Eliza Carthy (UK) - Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Eliza & Martin Carthy. PR-foto.

Martin & Eliza Carthy (UK)

Martin & Eliza Carthy (UK)

Tirsdag 24/1  19:30
Martin & Eliza Carthy (UK)

Folk-legenden Martin Carthy er én af folkmusikkens hjørnestene i Storbritanien. Han har gennem sin sangskrivning og performance siden 60´erne influeret bl.a. (måske-Nobel-litteraturprismodtageren  2017) Bob Dylan og Poul Simon. Han har udgivet 10 soloalbums men været involveret i over 40 albums sammen med f.eks. folkrockens opfinder – bandet Steeleye Span – samt Dave Swarbrick og hans  prisvindende kone Norma Waterson og den endnu mere prisvindende datter Eliza Carthy.
‘Arguably the greatest English folk song performer, writer, collector and editor of them all’ Q Magazine

Eliza Carthy er om nogen symbolet på revitaliseringen af den britiske folkmusik indenfor de seneste 10 år. Som datter af en meget synlig musikalsk familieklan (Carthy/Waterson), der i flere generationer  har udklækket markante musikalske kunstnere er Eliza fornyeren, innovatoren og udbrederen af britisk ny moderne folkemusik. P.t. er hun aktiv med sit store ensemble Eliza Carthy & The Wayward  Band, som bl.a. gæstede Tønder Festival i 2016. Desuden er hun involveret i mange andre projekter og er  bl.a. kurator for en stor folkserie i den markante venue The Sage i Gateshead. Hun er  multiprisvinder bl.a. har hun modtaget the BBC Radio 2 Folk Awards flere gange og har været nomineret til den prestigefyldte Mercury Music Prize to gange.
’Eliza Carthy is one of the figureheads of the English folk revival … compelling’ – Evening Standard
‘A gloriously natural singer’ – Q magazine
‘Seriously impressive’ – Telegraph
‘…brave and anything but predictable’ **** 4 Stars The Guardian

Baltoppen LIVE har fået de to aldeles efterspurgte britiske musikere overtalt til at gæste Ballerup lige inden de skal på en lille turne i Irland i en ellers fyldt kalender med div. bands og projekter. En unik  sjældenhed vil åbenbares denne aften i Baltoppen LIVEs keltiske folk-klub, når far og datter bl.a. spiller numre fra sit (s)eneste album: THE ELEPHANT, der udkom i maj 2014 på Topic Records.
Nominated ‘Best Album’ BBC Radio 2 Folk Awards 2015
Lifetime Achievement Award – BBC Radio 2 Folk Awards 2014

140,-
Siddepladser på balkon
Skotsk/Irsk Musikscene
Spisning (fra kl. 17:30) kan tilkøbes: 140,- / Birkesbagt laks med små persillekartofler og whiskeysauce.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Eliza Carthys hjemmeside