3. nov
KL. 19:00

KONTINENTERNES MUSIK GRAND GALLA

Musik

KONTINENTERNES MUSIK GRAND GALLA

KONTINENTERNES MUSIK

 

TIRSDAG 3/11 2015  20:00 – 22:00

90,-

Siddepladser på stolerækker i salen.

Økologisk sandwich kan købes i caféen.

 

Thomas Agergaard komponerer til lejligheden et værk som tager afsæt i de lyde vi alle kender fra naturen. Vi skal høre geofysiske målinger fra GEOS omsat til hørbar lyd, hvaler og fugle fra en anden verden. Disse lyde smelter sammen med nogle af de bedste musikere, der frit rejser mellem stilarter og stemninger.

Line up: Thomas Agergaard (sax), Bjarne Roupé (gui), Lisbeth Diers (perc), Thomas Fonnesbæk (bas), Søren Kjærgaard (keys), Sissel Vera & Randi Pontoppidan (vox og electronics)

 

Om kunstnerne:

Thomas-1_web

Komponisten, kapelmesteren, musikeren, kunst- & kulturentrepenøren og medlem af Ballerup Kunstråd; Thomas Agergaard er idémanden bag ’Kontinenternes Musik’. Han har igennem tiden oplevet stort international anerkendelse for både saxofonspil og hans kompositoriske virke.

www.thomasagergaard.com

 

bjarmne_web

Bjarne Roupé – guitarist, komponist og lærer – er født i 1952 i Stockholm, Sverige.
Han var freelance med base i sit hjemland, indtil han i 1979 flyttede til København. Bjarne Roupé har turneret over det meste af verden og spillet og indspillet med en lang række af jazzverdenens absolutte topnavne, deriblandt Miles Davis, Dizzy Gillespie, John McLaughlin, Art Farmer, Bo Stief, Thomas Agergaard, Marilyn Mazur, Klavs Hovman + Reed5: Thomas Agergaard, Marilyn Mazur, Klavs Hovman og Palle Mikkelborg for blot at nævne nogle få. I årene 1980-83 spillede han i Radiojazzgruppen, DR, og var efterfølgende ansat som guitarlærer/docent på Rytmisk Musikkonservatorium i København 1986-2012.

http://www.roupe.dk

 

SorenKjaergaard_web

Musiktroldmanden Søren Kjærgaard er alle stedsnærværende fra New York til København. Søren modtog i 2014 Statens Kunstfonds 3 årige arb. legat. Søren har en engang poetisk og anarkistisk tilgang til musik. Han formår altid at tryllebinde sit publikum med overraskende kraft.

http://sorenkjaergaard.com/

 

Randi Pontoppidan

Randi Pontoppidan, født i 1970, er uddannet fra The Hague´s Royal Music Conservatory i jazz vocal teknik og klassisk sang i 2000. Når hun optræder live som sanger, improvisator og komponist er det med loop-maskiner og andre elektriske enheder. Hun bruger sin stemme til at udforske musikalske landskaber og bringe nye lyde frem. Stemmen bliver et instrument. Randi Pontoppidan synger også nutidig musik. Hun har optrådt på festivals over hele verden med hendes egne kompositioner og med musik af Stockhausen, Cage and Reich, på spillesteder inklusiv London´s Royal Albert Hall, Mexico´s Cervantino, Australien Perth og Berlin´s Festspiele, Carnegie Hall. Randi Pontoppidan samarbejder med lydmanden Morten Søndergaard, med hvem hun i 2011 var inviteret af det egyptisk-danske dialog center til at arbejde med lokale musikere i oasen Siwa i Egypten.

http://randipontoppidan.com/

 

Sissel Vera 3

Sissel Vera Pettersen er en unik stemme på den nordiske scene, hendes krystal klare stemme og sopransaxofon spil er i særklasse også internationalt. Sissel Vera oplever i disse noget som man kan kalde et internationalt gennembrud. Under Copenhagen Jazzfestival kan man høre Sissel Vera med den afrikanske fødte Guitarist og sanger Lionel Luoeke (nu bosat i USA) (Loueke har igennem et årti kunne høres med musikere som Herbie Hancock og Jonie Michell.

http://sisselvera.com/

http://sisselvera.com/projects/lift/

http://www.youtube.com/watch?v=dpR_QsehY7s

Del