21. apr
KL. 20:00

Bright Sparks (UK) + Northern Assembly (FO/UK/DK)

Bright Sparks (UK) + Northern Assembly (FO/UK/DK) - Musik, Ny-folk

Bright Sparks (UK) + Northern Assembly (FO/UK/DK)

Stemningsskabende, melodisk og akustisk folk-musik
Bright Sparks (UK) + Northern Assembly (FO/UK/DK)

25 års jubilæum
25 kr.  i entré

I anledning af Baltoppen LIVEs 25 år jubilæum i april tilbyder vi denne koncert til kun 25 kr. i entré.

 

Torsdag 21/4 2016  20:00

Bright Sparks (UK) + Northern Assembly (FO/UK/DK)

Løssalg: 25,- | Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Økologisk sandwich kan købes i caféen.

 

Bright Sparks (UK)
Ash & Kimmy, der udgør Bright Sparks (UK), brillerer råt og akustisk med guitar, legetøjsklaver, guitarkuffert som tromme og 2 stemmer. De skaber et lydunivers delikat som Damien Rice og kraftfuldt som Florence & The Machine. Bright Sparks har med stor succes supported Joan Armatradings europaturné samt på Olly Murs turné i 2015. De spillede desuden support for Fairport Convention, da de gæstede Baltoppen LIVE i marts 2015. En duo, der spås en lysende karriere.

 

Northern Assembly (FO/UK/DK) – nyt nordisk orkester med hjemve
Northern Assembly udgav i oktober 2014 sin debut ep og spiller levende og organisk musik. Der trækkes toner fra bands som Simon & Garfunkel og Mumford and Sons. Sangene er skrevet på et rigt og komplekst sprog og har et dybt poetisk strøg over sig. De handler om livet i bred forstand og beskriver de store ord; fred, håb, nåde og poesi. Northern Assembly fortolker folk på fineste nordiske vis.

Historiefortælling er en kerneværdi i Northern Assembly, som består af sangskriverduoen Andreas Bevan og Dina Danielsdatter, der begge er vaskeægte verdensborgere. De er opvokset alle andre steder end i Danmark – lige fra den idylliske engelske landsby, til Atlanterhavets vilde Færøerne, til de smukke norske fjelde og til Afrikas højland i Etiopien. Northern Assemblys noget uklare fornemmelse af hvor ’hjem’ er, giver perspektiv til deres sange, som fortæller om hjemve, om at længes og søge efter håb og tilholdssted i livet. Det er sjælfulde historier fortalt gennem stemningsskabende, melodisk og akustisk folk-musik.

Foto: Christoffer Fryd

Foto: Christoffer Fryd

Foto af Northern Assembly : Christoffer Fryd

Bandet startede i 2011 som et samarbejde mellem duoen, men er siden vokset til en kvartet med Jens Hedegaard på trommer og Jesper Smalbro på kontrabas. De udgav i oktober 2014 sin debut EP og launchede en ny udgivelse i september 2015 med musik produceret i samarbejde med Aske Bode, som også har produceret bl.a. Hymns from Nineveh.  Siden deres første udgivelse har Northern Assembly spillet koncerter i alle afstøbninger, bl.a. på SPOT festivalen i Aarhus, i kirker, skoler og et hav af stuekoncert og andre farverige venues – ja, selv i IKEA. Bandets erfaring er, at ny-folk bølgen er en tilbagevenden til den loyale, langtids fan – i modsætning til nutidens musikalske zapperkultur. Og en trofast fan er, hvis du spørger Northern Assembly, det største kompliment et band kan få.

www.northernassembly.com