6. apr
KL. 20:00

JAZZHOUSE CLASSIC – DET SIDSTE PUNKTUM

Musik

Cæcilie Norby. PR-foto

JAZZHOUSE CLASSIC – DET SIDSTE PUNKTUM

Fredag 6/4 20:00
JAZZHOUSE CLASSIC – DET SIDSTE PUNKTUM
‘A Tribute to Ella – Cæcilie Norby with strings’ + ‘Nikolaj Hess Spacelab Organ Trio’ (Funky Nacht Trio)

Baltoppen LIVE og ’Foreningen Copenhagen JazzHouse Classic’ præsenterer med stolthed en aften, der markerer afslutningen på en dansk jazzæra…. Jazzhouse, som vi kendte det bedst… er lukket.

På scenen fejres Ella Fitzgerald. Med afsæt i hendes største hits – som ’Dream A Little Dream Of Me’, ’Mack The Knife’ og ’Lullaby Of Birdland’, vil Cæcilie Nordby – Danmarks største jazzdiva – og et stort orkester skabe en storslået ”Tribute to Ella”. Orkestret består af 18 musikere fordelt på en rytmegruppe med nogle af Danmarks bedste jazzmusikere samt 13 strygere – Copenhagen Jazz Strings – anført af Det Kongelige Kapels amerikanske koncertmester, Emma Steele. Orkestret er sammensat specielt til lejligheden.

I spidsen står dirigent Martin Nygård Jørgensen, der gennem de seneste år har arrangeret musik for de største danske orkestre og stået bag adskillige TV- og radioproduktioner for DR.

Særligt i 1950’erne var det populært blandt de største jazzsolister at udgive albums med strygere. I 1959 fulgte Ella Fitzgerald strømmen og udgave en lang række fede albums.

Men de store strygeorkestre ses i jazzsammenhænge yderst sjældent i Danmark. Publikum får til koncerten derfor en helt enestående mulighed for at høre de klange og den fylde, et strygeorkester kan tilføre jazzen.

Det er ikke en tilfældighed, at det netop er Cæcilie Norby, der fortolker Ella Fitzgerald. Jazz’en og Ellas sange har altid ligget hende nær. Hun har siden halvfemserne, da hun som den første europæiske kvindelige sangerinde blev signet til det legendariske Blue Note label, været Danmarks ukronede jazzsangerinde nummer 1. Hun har bl.a. arbejdet sammen med verdensstjerner som Chick Corea og John Scofield, har høstet stor international anerkendelse i kraft af sin personlige og alsidige stemme, men især også fordi hun igennem sin karriere har været skelsættende og banebrydende mht. at kunne navigere på tværs af musikalske genrer, og forene dem i et helstøbt troværdigt udtryk.

Efter hyldesten fra scenen fortsætter festen i cafeén med Nikolaj Hess Spacelab Organ Trio – “superkropslige grooves, overlegne B3-Hammond-orgel-pumperier koblet med svedige trommer og velafmålt bas-solospil, så hatten må af” (citat Politiken med 6 hjerter). Funky Nacht Music performet af Nikolaj Hess, Anders Christensen og Mikkel Hess.

Koncerten realiseres i samarbejde med de ledende kræfter fra Jazzhouse anno 1991 til 2008.

270,-
Siddepladser ved nummererede caféborde

Spisning fra kl. 18:00 kan købes sammen med koncertbilletten for 150,-: Farseret kyllingebryst med hvide asparges og persillekartofler.

Del

"A Tribute to Ella". PR-foto.

"A Tribute to Ella". Foto: Tine Duch Bonde

"A Tribute to Ella". Foto: Tine Duch Bonde

"A Tribute to Ella". Foto: Tine Duch Bonde

"A Tribute to Ella". Foto: Tine Duch Bonde

Pressen skrev om debutalbummet ”Spacelab - The Champ” (6/6 hjerter i Politiken): Fin fantasi og et superkropsligt groove, overlegne orgelpumperier koblet med svedige trommer gør dette til nærende, mættende triojazz af den substantielle slags. Musikken er ikke overgearet show off, som orgeljazz kan være, og i et par fint poppede ballader får Anders ' AC' Christensen afleveret noget velafmålt solospil, så hatten må af.

Politiken