12. nov
KL. 19:30

Inver (UK/DK)

Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Inver. PR-foto.

Inver (UK/DK)

Inver

Tirsdag 12/11 19:30
Inver (UK/DK)

Inver er en ny trio, som både spiller traditionel og ny keltisk folkemusik. Deres repertoire består af en blanding af traditionelle og nyere irske og skotske melodier, samt deres egne kompositioner i samme stil. De tre musikere spiller med et stort instrumentalt overskud, respekt for traditionerne, og samtidig også en lyst til at udfordre og forny dem. Publikum udsættes for hurtige og swingende jigs og reels, spillet med en smittende energi, der ofte gør det svært for mange at sidde stille. Indimellem er der tid til fordybelse når langsomme og stemningsfyldte slow airs og valse flyder fra instrumenterne. Lytterens opmærksomhed henledes nu på en svunden tid med hungersnød og undertrykkelse i datidens Irland, eller på smukke landskaber og grønne bjerge.

Kevin Lees (UK) – violin
Rune Barslund (DK) – akkordeon/fløjter
Matthew Jones (UK) – guitar

140,-
Siddepladser på balkon
Skotsk/Irsk Musikscene
Spisning (fra kl. 17:30): 140,- / Svinekam marineret i brown ale serveret på spidskål og svampe med persillekartofler.

 

Kevin Lees (UK), violin, er opvokset i England, men er nu bosiddende i Danmark. Han har en bachelor i folkemusik ved Newcastle University og er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense.
I 2007 vandt Kevin BBC Radio 2 Young Folk Award, med sin kvartet Last Orders. Bandet udgav efterfølgende deres debut-CD og turnérede i en række år i hele Storbritannien. Kevin er en dygtig komponist med en personlig tone og et godt øre for den gode melodi. Han er desuden en efterspurgt lærer, og bliver ofte brugt som underviser på diverse kurser og seminarer i både Danmark og England. Han kan bl.a. også opleves med Tappy Lappy Quartet, D.u.K og King Cole.

Rune Barslund (DK), accordeon og whistles, var frontmand i den dansk/irske trio Kasír igennem 12 år. Bandet turnérede i en række europæiske lande, og udgav de to anmelderroste CD’er Reel Irish, som blev nomineret i to kategorier ved Danish Music Awards Folk 2007, og Chilling on a Sunday. Han er også den ene halvdel af duoen ”Andreas Tophøj & Rune Barslund”, med hvem han modtog en Danish Music Award Folk i 2012 for ”Årets Track”. Rune spiller desuden med den skotske sangerinde Robyn Stapleton, som i 2014 blev kåret til BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year. Han er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense og har desuden modtaget en række legater til studier i både Irland og Finland.

Matthew Jones (UK), guitar, er uddannet på folkemusiklinien ved Newcastle University. Han har turnéret med en række bands i både Europa og USA, og var ligesom Kevin en del af bandet Last Orders, der som førnævnt vandt BBC Radio 2 Young Folk Award i 2007. Matthew er en efterspurgt guitarist og har været nomineret som årets akkompagnatør ved BBC Radio 2’s Horizon Award. Han kan også opleves med Varldens Band, som har været nomineret til adskillige World Music Awards, og derudover spiller han med irske McPeake, samt engelske Rhona Dalling, Tappy Lappy Quartet og Alias Trio.

Del

Inver. PR-foto.

Inver. PR-foto.