20. jan
KL. 19:30

Ginne Marker

Musik

Ginne Marker. Foto: Grit Sanders.

Ginne Marker

Ginne Marker

Fredag 20/1  19:30
Ginne Marker
Det er uhyre sjældent at møde så rent og modent et talent som Ginne Marker

“Nutidens guitargud er åbenbart en nordjysk kvinde midt i 20’erne. Hvilket egentlig var på tide.”
(GAFFA – 5 stjernet live-anmeldelse 20.05.2021)

På rekordtid har singer/songwriter og guitarist Ginne Marker sat sine fodspor i det danske musiklandskab. Debutalbummet For Seasons to Come fra 2019 fik strålende anmeldelser og sangene er i skrivende stund streamet over 10 millioner gange. I 2020 modtog Ginne Marker to Carl-priser for Årets Talent og Årets Jazzkomponist og fulgte op med totalt udsolgte koncerter i hele landet.

Opfølgende single Never Golden But Beautiful viste en ny og mere udadvendt side af Ginne Marker, og det andet album ULTERIA udkom i 2021 til ene top-anmeldelser – heriblandt 6 stjerner i GAFFA og 5 hjerter i Politiken. En modtagelse, der sætter to streger under det store talent som sanger, guitarist og ikke mindst sangskriver. Udtrykket er modent og velovervejet, musikken er soul’et, jazz’et og sågar rock’et. Teksterne har store lyriske kvaliteter, og sangene er på een gang både tidsløse og nyskabende; Ginne Marker er flere gange blevet kaldt “et af de største talenter på den danske musikscene i et årti”.

I sommeren 2022 kunne Ginne Marker opleves på Danmarks festivaler, heriblandt de største scener på SPOT, Heartland og Smukfest, og hendes eminente guitarspil gav hende en plads som opvarming for Eric Clapton i et udsolgt Royal Arena.

Ginne Marker gæster Baltoppen LIVE i forbindelse med en eksklusiv Trio Tour, hvor hun får selskab af to af Danmarks fineste musikere: Aske Jacoby, der foruden at have produceret pladerne For Seasons to Come og ULTERIA, medvirker på 500 udgivelser og i årtier har spillet med C.V. Jørgensen, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig m.fl., samt den Paris-baserede Johan Dalgaard, der medvirker på ULTERIA, og spiller med de største Franske stjerner.

Ginne Marker udtaler om touren:
“Aske Jacoby og Johan Dalgaard er to af de vildeste musikere, jeg har haft fornøjelsen af at spille med. Jeg har sjældent oplevet så varm, rørende og på hver deres måde særegen tilgang til musikken. Jeg glæder mig til, at publikum skal høre dette enestående setup, hvor mine sange sættes i fokus, forstærkes og rammes ind på fineste vis af disse verdensklasse-musikere.”

Med koncerter i Sverige, Tyskland, Italien og Frankrig er der internationalt bud efter Ginne Marker. Især i Frankrig, hvor hun medvirker på et album med platin-sælgende artister, hvorfor den kommende Trio Tour også tæller et show i Paris og et i Örebro.

Hendes seneste udgivelse er den funky og dansable single ”Something in the way you move”. “Den bør for de fleste kunne tænde lys på selv den mest grå Januar dag”, skriver Side 33’s Mads Kornum.

Ginne Marker udkommer med et live-fra-studiet album og en film i februar 2023, med snig-debut i form af en single i slutningen af januar. Læs mere på Side 33: https://side33.dk/ginne-marker-med-overraskende-nyt/

190,-:
100,-: Unge under 25 år
Siddepladser ved caféborde

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Ginnes web

Ginner Marker. PR-foto.

Ginner Marker. PR-foto.

Ginner Marker og Aske Jacobi. PR-foto.

Ginner Marker. PR-foto.

Ginner Marker. Foto: Grit Sanders.

Ginne Marker. Foto: Grit Sanders.

Ginner Marker. PR-foto.