8. okt
KL. 20:00

Folkeklubben

Folkeklubben - Musik, Ny-folk

Pressefoto

Folkeklubben

Folk-pop på dansk til den tænkende hjerne og det bankende hjerte
Folkeklubben

 

Torsdag 8/10 2015  20:00

Løssalg 180,- | Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Medlemskab af medlemsklubben Ny-Folk 2015/2016: 700,-

Økologisk sandwich kan købes i caféen.

 

Folkeklubben blev dannet i maj 2011 ved et tilfælde. Sangskriver Kjartan Arngrim introduceres til trommeslager Rasmus Jusjong til en fest. Jusjong havde ad omveje hørt et par af Kjartans sange og foreslog, at de tog ud spillede sammen. Guitaristen Rasmus Dall blev den tredie mand. To uger senere stod de tre unge mænd klar til at indtage scenen i Folkets Park på Nørrebro under navnet Folkeklubben – opkaldt efter den første danske folkplade, ”En Aften i Folkeklubben” med Cæsar, Per Dich og Poul Dissing.

Folkeklubben udgav i april 2013 debutalbummet ‘Nye Tider’. Med radiosingler som den filosofiske ‘Tænker Tit’, ’For Pengene’, der forener salmesang, modstandskamp og westernfløjt og undergrundshittet ‘Fedterøv’, som har delt lussinger ud på spillesteder landet rundt og lå i heftig rotation på P3, meldte Folkeklubben for alvor sin ankomst på den danske musikscene. Sangen ‘Bagmænd og Supertanker’ lå 7 uger i træk som nr. 1 på P3-hitlisten Det Elektriske Barometer.

‘Danmarksfilm’ – Folkeklubbens andet album udkom i oktober 2014. En plade, der udfordrer og udfolder bandets oplevelser med Danmark og danskerne. I Folkeklubbens univers strækker landet sig fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. De 11 sange på albummet ’Danmarksfilm’ fører lytteren ad en snørklet rute fra Bagenkop Havn til værtshuset på Vesterbro over Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital, langs vejkantens pile og gennem rugmarken til Søren Ulrik Thomsens Oktober Boulevard.

Folkeklubben har markeret sig som et af landets mest hårdtarbejdende bands med rundt regnet 500 koncerter på de 3,5 år orkesteret har eksisteret. Orkesteret har spillet overalt i landet. På torve, gadehjørner og herberger. I en udbrændt kiosk, der ikke havde betalt beskyttelsespenge. På spillesteder, rådhuse og kirkegårde. I forsamlingshuse, håndboldhaller og klubber. Til lands, i byer og på øerne. Altid med musik og tekst, der på poetisk vis tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Folkeklubbens web

'Udover at spille rigtig god popmusik, ligner Folkeklubben denne aften også konturerne til et sympatisk oplysningsprojekt. Der bliver spillet i øjenhøjde og sunget mundret. Men det er aldrig leflende eller banalt. Sangene er skrevet og sunget med et hjerte, der banker for et bedre Danmark. Og som tør drømme om det og synge det højt. Og som sådan hører jeg også i disse sange et tiltrængt forsvar for dannelsen, for næstekærligheden, for romantikken, for poesien, udkanten og randeksistensen, for galskaben og samhørigheden. Det er altså ikke småting.'

Michael Charles Gaunt, Berlingske Tidende