29. nov
KL. 19:30

Folkedansebal med Floating Sofa Quartet

Musik, Ny-folk

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Folkedansebal med Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Tirsdag 29/11  19:30
Folkedansebal med Floating Sofa Quartet
Moderne folkedansebal med eminent liveband + danseinstruktion inden

Floating Sofa Quartet (FSQ) er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst. Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde.

Kvartetten debuterede 2015 og har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig. Med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Førdefestivalen [NO], Tønder Festival [DK], Korrö Folkmusikfestival [SE] og folkBALTICA [DE] er FSQ efterhånden blevet et eftertragtet og velrenommeret navn på den nordeuropæiske folk-scene.

FSQ har desuden været nomineret til talrige priser, bl.a. “Årets Nye Talent” i både Danmark ved DMA Folk og i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik.

Gruppen har to anmelderroste albummer bag sig: “The Moon We Watch is the Same” var nomineret til to Danish Music Awards for Årets Folk Udgivelse og Årets Komponist (Clara Tesch) i 2017, og opfølgeren “Neighbourhood” vandt for nylig prisen for Årets Folk Udgivelse ved DMAfolk/world 2019. I begrundelsen stod der bl.a.: “Orkesteret er sammensat af unge musikere opvokset med deres nationale folkemusiktraditioner. Alle er de betagende instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(…) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(…)”

Musikerne, der alle er fremragende folkedansere, inviterer kl. 17:00 til danseworkshop, hvor både begyndere og øvede kan få tips til at danse moderne folkedans.

Danseworkshoppen laves i samarbejde med Nordisk Dans i København – http://nordiskdans.dk.

Caféen tilbyder denne aften fra kl. 18:00:
Hjemmelavet krydret og cremet tomatsuppe med ostebrød. 65,-.
og
Sandwich med oksefilet i tyndeskiver, salat, tomat, søde bagte løg. Smurt med chili mayo. 55,-.
OBS: Deadline for køb af mad er tirsdag 29/11 kl. 14:00. Et begrænset antal supper og sandwiches kan efterflg. købes i caféen, så længe lager haves.

100,-: Koncert
55,-: ROD/FOD rabatpris (rabatten kan benyttes af alle aktive folkedansere eller musikere.)

Danseinstruktion med bandet kl. 17:00: 40,- 

Siddepladser ved nummererede caféborde.

Del

Kunstner Hjemmeside

Floating Sofa Quartets

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.

Floating Sofa Quartet. Foto: Ivan Boll.