23. nov
KL. 19:30

FARA + The Langan Band (SCO)

Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Fara. PR-foto.

FARA + The Langan Band (SCO)

Dobbeltkoncert
Fara

Lørdag 23/11 2024  19:30
FARA + The Langan Band (SCO)
Ceòlas Scottish Music Nights

Ceòlas Scottish Music Nights et nyt projekt, hvor den skotske musikeksportorganisation Showcase Scotland Expo sammen med en række booking-bureauer i Norden og Tyskland sender to prisvindende skotske bands på turné på tværs af landene i november 2024.

FARA er en kvartet med rødder i de stormomsuste Orkneyøer i det nordlige Skotland, hvor tre af bandets medlemmer – Kristan Harvey (violin, sang), Jeana Leslie (violin, sang) og Catriona Price (violin, sang) – stammer fra; det fjerde medlem, Rory Matheson (keyboard), er fra det skotske højland. Naturens kræfter spiller en central rolle i FARAs musik, der fortæller om vind, bølger og vilde kystlinjer. Eksplosive arrangementer får fødderne i bevægelse lige fra starten. Fortryllende ballader med harmonisk vokal og tre perfekt sammensmeltede violiner med følsomt klaverakkompagnement inviterer dig til at drømme.

“FARA bring contemporary fiddle music to new heights”
The Scotsman

“FARA are one of the most exciting discoveries to emerge from the Scottish folk scene in recent years”
AllMusic

Seneste album: “Energy Islands” (2022)
www.faramusic.co.uk

I mere end 15 år har de tre medlemmer af The Langan Band banet sig vej til publikums hjerter med deres forfriskende og lovløse tilgang til musikken. John Langan (sang, guitar, percussion), Alastair Caplin (sang, violin) og Dave Tunstall (sang, kontrabas) laver deres eget forførende sammenkog af fyrige guitarrytmer, sukkersøde vokalharmonier og storslåede lydbilleder. De bryder grænserne for konventionelle genrer og præsenterer en blanding af skotsk tradfolk, østeuropæisk gypsy swing, progressiv jazz og amerikansk oldtime – ikke noget, der kan sættes i bås, men ikke desto mindre helt og aldeles uimodståeligt og fængslende og et vidnesbyrd om de tre ekstremt virtuose musikeres ubetingede musikalske entusiasme.

“Where the storytelling and song writing are, undoubtedly, superb, The Langan Band know the value of a damn fine tune too.”
Gavin McNamara, FATEA

Seneste album: “Plight o’ Sheep” (maj 2023)
www.thelanganband.com

Målet med turnéen er at præsentere noget af det ypperste, som den skotske folk- og rootsscene kan byde på, for bl.a. danske publikummer. Eller som Lisa Whytock fra Showcase Scotland Expo udtrykker det:
“Dette projekt er meget specielt, og vi håber, at vi gennem denne turné kan fremvise Skotlands fantastiske skønhed og vores musik og opbygge yderligere forbindelser mellem Skotland og vores nordeuropæiske naboer. Over 70 kunstnere/bands søgte om at komme med i dette projekt. De to finalister blev til sidst udvalgt af et panel af musikeksperter – så de er virkelig to af de bedste bands i Skotland.”

160,-
Siddepladser på balkon
Skotsk/Irsk Musikscene

Baltoppen LIVEs café tilbyder fra kl. 18:00:
Sæsonbuffet: 195,-

Menuen tilbydes under køb af billet eller kan tilkøbes her: https://baltoppenlive.dk/cafe/spisning/, senest kl. 12:00 to hverdage før arrangementet.

Denne koncert er en del af ’Skotsk & Irsk Musikscene’, der præsenterer 10 keltiske folkemusikkoncerter i sæsonen fra september til maj – primært på tirsdage ca. én gang om måneden. Årskortbillet for sæson 2024/2025 kan købes her for 650,- indtil nytår:
https://baltoppen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/125316

Tak til Showcase Scotland Expo samt Creative Scotland for økonomisk støtte til dette arrangement.

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Fara ud

Fara. PR-foto.

The Langan Band. PR-foto.

The Langan Band. PR-foto.