23. mar
KL. 19:00

Fairport Convention (UK) – Support: Bright Sparks (UK)

Fairport Convention - Musik

PR-foto

Fairport Convention (UK) – Support: Bright Sparks (UK)

Fairport Convention

Mandag 23/3  20:00

Løssalg: 190,- | Siddepladser – Gulv/ Balkon.

Spisning fra kl. 17.30: 140,- Whiskyfarseret svinemørbrad med gratinerede rodfrugter og spidskål.

Rockhistorisk Vingesus med Folk-Rockens Fædre

Lige siden 1967 har Fairport Convention blandet de traditionelle britiske og keltiske musikgenrer med moderne rockmusik, og regnes som opfinderne af den engelske version af folkrock. Simon Nicol og Dave Pegg har siden dannelsen af bandet været grundstammen i Fairport Convention.  Bandet fik allerede et gennembrud i 1969 med albummet “Liege & Lief”, hvor bandets folkrock-lyd også første gang blev karakteriseret som elektrisk folk. Siden har de to oprindelige medlemmer været med i toppen af den internationale folkrock-scene under navnet Fairport Convention  men med en skiftende besætning i årenes løb. Fairport Convention afholder hvert år i august deres egen festival kaldet Copredy-festival. Her optræder bandet med alle dets eks-medlemmer og venner og en række spændende bands for et publikum på 20.000. Gruppen har gennem  årene gennemgået mange udskiftninger, men er stadig i stand til at trække fulde huse overalt i verden.

Line-Up:

Simon Nicol – sang, akk. guitar
Oprindelig medlem af Fairport fra 1967. Simon har spillet med The Albion Band og tourneret med b. l. a. Beverley Craven og Art Garfunkel. Simon har udgivet to solo album.

Dave Pegg – bas guitar, mandolin og sang
Kom med i Fairport i 1969. Han har spillet 16 år med Jethro Tull og har haft en omfattende karriere med over 30 år som session musiker.

Rick Sanders – violin
Kom med i Fairport i 1985. Rick har været frontfigur på den elektriske violinscene i mange år og har b. la. været medlem af Soft Machine og the Albion Band. Han er en meget respekteret og anerkendt jazz-violinist. Rick har tourneret med Gordon Giltrap, Vikkki Clayton og Fred  ’Thelonius’ Baker.

Chris Leslie – mandolin, bouzouki, bouzar, violin og sang
Kom med i Fairport i 1997 efter tidligere medlemskaber af Whippersnapper (med Dave Swarbrick), The Albion Band og The Mandolin Allstars. Han har bl.a. tourneret med Jethro Tull og indspillet med Richard Thompson og Christine Collister. Chris har udsendt to soloalbum.

Gerry Conway – trommer, tambourine, dhumbek, bodhrán
Fast med i Fairport siden 1998. Tidligere med Cat Stevens og er sideløbende medlem af Pentangle.

 

Support Bright Sparks (UK)
BrightSparks2

Før Fairport Conventions koncert præsenterer vi den engelske duo Bright Sparks. Ash & Kimmy brillerer råt og akustisk med guitar, legetøjsklaver, guitarkuffert som tromme og 2 stemmer. De skaber et lydunivers delikat som Damien Rice og kraftfuldt som Florence & The Machine. Bright Sparks har netop med stor succes deltaget på Joan Armatradings europaturné som opvarmningsband.

Besøg Bright Sparks       Se Bright Sparks’ ‘Sugar’       Se Bright Sparks’ ‘Sleepwalking’

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Fairport Convention