31. mar
KL. 20:00

Dreamers’ Circus

Dreamers’ Circus - Musik, Ny-folk

Foto: Caroline Bittencourt

Dreamers’ Circus

Sejrherrerne fra DMA Folk 2013
Dreamers’ Circus

 

Torsdag 31/3 2016  20:00

Løssalg 160,- | Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Medlemskab af medlemsklubben Ny-Folk 2015/2016: 700,-

Økologisk sandwich kan købes i caféen.

 

Rune Tonsgaard Sørensen – violin, Ale Carr – cittern, og Nikolaj Busk – klaver og accordion har fundet sammen om skandinavisk folkemusik. I Dreamers’ Circus tør de drømme og tænke stort.

På rekordtid har den skandinaviske folkemusiktrio høstet anerkendelse for deres nytænkende og fængende univers. Med flydende lethed føres musikken ud i nye afkroge, hvor de udforsker det forjættede land mellem folkemusik og klassisk musik, hvor Sibelius, Vivaldi, Mozart, Grieg og Nielsen er en naturlig del af trioens repertoire.

De tre musikere i Dreamers’ Circus er hver især anerkendte og verdensturnérende musikere. Med stor akustisk kraft og enorm fleksibilitet undersøger bandet det musikalske materiale i et cirkus af spontane, kreative og eksplosive arrangementer. Deres utrolige teknik og fuldkomne musikalitet blander alle dele af deres verdener – der sammen resulterer i store, musikalske oplevelser.

Bandets åbne tilgang til folkemusik har gjort dem kendte for at lave grænsesøgende projekter, og de samarbejder med andre ensembler og artister på tværs af genrer, bl.a. Den Danske Strygekvartet, Cristian Leth, Gustaf Ljunggren, Copenhagen Phil, Esbjerg Ensemble, Storstrøms Kammerensemble, Rishab Prasanna og The William Blakes.

Dreamers’ Circus består af violinisten Rune Tonsgaard Sørensen, som blandt andet også kan høres med Den Danske Strygekvartet. Skånske Ale Carr spiller cittern og er desuden medlem i det danske band Basco. Sidste medlem i trioen er 10-dobbelte Danish Music Award vinder Nikolaj Busk som har kunnet høres med blandt andet Trio Mio, Hal & Nikolaj og Sofia Karlsson.

De fik flotte anmelderroser for albummet fra 2013 ‘A Little Symphony’. Til Danish Folk Music Awards 2013 vandt de ‘Årets Talentpris’, ‘Årets Album’ mens Ale Carr modtog ‘Årets Kunstner’. Desuden var blev Ale Carr og Nikolaj Busk nomineret i kategorien ‘Årets Komponist.’

Klassisk musik og folkemusik kompletterer her hinanden, og sammensætningen viser på det smukkeste, at der ikke findes et hierarki inden for musik, så længe det kommer fra hjertet. Der er garanti for trylleri og musikalsk akrobatik fra de tre instrument-jonglører.

Dreamer’s Circus er uden tvivl ét af Danmarks mest blomstrende og virtuose folkbands.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Dreamers' Circus web

'Probably one of the best albums to come out of Denmark for a long time.'

'Probably one of the best albums to come out of Denmark for a long time.'

'Alla tre är bländande skickliga musiker men det unika är hur obesvärat trion hoppar mellan den klassiska begreppsvärlden och folkmusiken.'

Sydsvenska Dagbladet

'Han imponerer med sit præcise og følsomme spil, overlegne teknik og melodiøsitet. Få andre musikere i den klassiske verden gør mere for at blande den klassiske musik med den danske folkemusik'.

Motivationen for Kronprinseparrets stjernedryspris 2013 i Sydney Opera House til violinisten til Rune Tonsgaard Sørensen