4. nov
KL. 14:00

DOBBELTKONCERT

Musik

DOBBELTKONCERT

KONTINENTERNES MUSIK

 

 

ONSDAG 4/11 2015  15:00 – 16:30

40,-

Cafékoncert

Økosandwich kan købes i caféen.

 

LIFT alias Randi Pontoppidan, Sissel Vera feat. Simon Toldam (piano)
+
Anders Lauge Meldgaard feat. Søren Kjærgaard (piano) og Peter Ole Jørgensen (perc)

Komposition og improvisation har altid været grundpillerne i Simon Toldams alsidige karriere. I mødet med LIFT åbenbares hvorfor han er én af Skandinaviens mest hyldede musikere i denne generation.

Med en fabelagtig fantasi bygger Meldgaard bro mellem musikgenrer og traditioner mens han nysgerrigt søger mod nye måder at formidle toner fra hele verden. Her møder han Søren Kjærgaard, der har en poetisk og anarkistisk tilgang til at tryllebinde sit publikum med overraskende kraft samt slagtøjslegenden Peter Ole Jørgensen.

 

Om kunstnerne:

Randi Pontoppidan

Randi Pontoppidan, født i 1970, er uddannet fra The Hague´s Royal Music Conservatory i jazz vocal teknik og klassisk sang i 2000. Når hun optræder live som sanger, improvisator og komponist er det med loop-maskiner og andre elektriske enheder. Hun bruger sin stemme til at udforske musikalske landskaber og bringe nye lyde frem. Stemmen bliver et instrument. Randi Pontoppidan synger også nutidig musik. Hun har optrådt på festivals over hele verden med hendes egne kompositioner og med musik af Stockhausen, Cage and Reich, på spillesteder inklusiv London´s Royal Albert Hall, Mexico´s Cervantino, Australien Perth og Berlin´s Festspiele, Carnegie Hall. Randi Pontoppidan samarbejder med lydmanden Morten Søndergaard, med hvem hun i 2011 var inviteret af det egyptisk-danske dialog center til at arbejde med lokale musikere i oasen Siwa i Egypten.

http://randipontoppidan.com/

 

Sissel Vera 3

Sissel Vera Pettersen er en unik stemme på den nordiske scene, hendes krystal klare stemme og sopransaxofon spil er i særklasse også internationalt. Sissel Vera oplever i disse noget som man kan kalde et internationalt gennembrud. Under Copenhagen Jazzfestival kan man høre Sissel Vera med den afrikanske fødte Guitarist og sanger Lionel Luoeke (nu bosat i USA) (Loueke har igennem et årti kunne høres med musikere som Herbie Hancock og Jonie Michell.

http://sisselvera.com/

http://sisselvera.com/projects/lift/

http://www.youtube.com/watch?v=dpR_QsehY7s

 

simon_web

Simon Toldam, født 1979, pianist og komponist, er en af Skandinaviens mest spændende og hyldede musikere i denne generation. Han er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2006 og vinder af Danish Music Award Jazz samme år. Simon Toldam blev valgt som officiel festivalkomponist ved Copenhagen Jazzfestival. Han har komponeret bestillingsværker for teater, dans, film og orkestre, bl.a. Copenhagen Art Ensemble. Komposition og improvisation har altid været grundpillerne i Simons alsidige karriere. Hans kompositioner vidner om hans kunst til at bearbejde musik for orkester og hans fængslende måde at formidle sin egen musik på, præsenteret af hans egen trio og den større gruppe Stork. Simon Toldam har gennem de sidste ti år optrådt med adskillige af sin egen genres musikere. Han er medlem af Han Benninks Trio, Sekten, Kostcirkeln, Eggs Laid By Tigers, Kira Skov band m.fl.. Han er med i musikerkollektivet ILK, på ILKs label er 8 af hans 11 cd’er udkommet.

http://www.simontoldam.com/

 

anders_web

Anders Lauge Meldgaard har de senere år turneret fra Tyskland, til Kina over Sydamerika. Med en fabelagtig fantasi bygger Meldgaard bro mellem musikgenrer og traditioner. Meldgaard er en ener i musiklivet der evigt nysgerig søger mod nye måder at formidle toner fra hele verden.
Meldgaard spillede for et par år siden for flere 1000 mennesker i Botanisk Have hvor han havde sat planterne i spil, deres små elektriske udladninger blev omsat til lyd, og et magisk univers bredte sig i det store væksthus.

http://www.yoyooyoy.dk/friskfrugt.htm

 

SorenKjaergaard_web

Musiktroldmanden Søren Kjærgaard er alle stedsnærværende fra New York til København. Søren modtog i 2014 Statens Kunstfonds 3 årige arb. legat. Søren har en engang poetisk og anarkistisk tilgang til musik. Han formår altid at tryllebinde sit publikum med overraskende kraft.

http://sorenkjaergaard.com/

 

Peter Ole Jørgensen er en legende i dansk musikliv og igennem tiden har turneret over hele verden og spillet med musikere fra alle stilarter.

http://www.pojorgens.com/index.html

Del