11. apr
25. sep (2020)
KL. 20:00

CS Nielsen

Musik, Ny-folk

CS Nielsen. PR-foto.

CS Nielsen

CS Nielsen

Opdateret 20/3 kl 15:00.

Café-koncerten med CS Nielsen er udsat pga situationen omkring inddæmning af smittespredning i forhold til coronavirus (COVID-19) i Danmark.

Gæster med gyldig billet bliver kontaktet så hurtigt som muligt med nærmere information.

Ny dato: Fredag 25/9 2020, kl. 20:00

..

Lørdag 11/4 20:00
CS Nielsen

CS Nielsen er sangskriver, sanger og guitarist. Igennem en omfattende koncertvirksomhed i ind- og udland og med tre kritikerroste og prisnominerede pladeudgivelser Jericho Road (2016), Man of the Fall (2012) og Against the Dying of the Light (2007) har han etableret sig som en markant dansk ambassadør for americana/roots/country/folk-musikken – samt som en historiefortæller med stor poetisk og musikalsk tæft. CS Nielsen blev nomineret til en Danish Music Award som “Årets Folk Sangskriver” for sangene på Jericho Road.

I de 12 år der er gået siden debutalbummet har CS Nielsen spillet hundredevis af koncerter i dagligstuer, fængsler, kirker og på spillesteder og festivaler både i Jylland, Texas, Holland og Grønland. Efter udgivelsen af “Jericho Road” blev han inviteret til Folk Alliance i USA.

CS Nielsen er født på Samsø i 1977 og har igennem sit liv og musikalske virke været tiltrukket af tilværelsens og kulturens store og små fortællinger, gåder og paradokser. Dette kommer til udtryk i et engelsksproget tekstunivers, som med patos og humor forener mytologien med det dybt personlige – sangene beskæftiger sig med længsel og savn, ansvar og afmagt, tro, håb og kærlighed, tvivl, døden, livets landevej og andre eksistentielle temaer. Musikken er enkel og melodiøs. Inspirationen fra de gamle amerikanske folkemusiktraditioner resonerer i CS Nielsen og hans sange.

Han har Johnny Stage og Michael Lund med på scenen.

95,-
Cafékoncert

Del

“Helt i tråd hermed introduceredes en sang som en hilsen til forbillederne ”Kain, Judas og Hank Williams”. Leveret med sangerens uforlignelige, underspillede jyske humor. En slags noir Niels Hausgård, om man vil. Han blev i øvrigt også nævnt undervejs. Sammen med Rilke, Baudelaire og andre henfarne poeter. Nielsen er en belæst mand, ingen tvivl om det, men det er karakteristisk for hans særlige take på countrymusikken, at den er dybsindig uden at blive højpandet.

Liveanmeldelse fra Jam Days, Odense 2019. - Christoffer Henneberg, GAFFA

“Fra første tone af den stærke åbner, ’20th Century’, fik vi anskuelsesundervisning i, hvor stærk CS Nielsens vokal er. Hints af Orbinson var første indtryk, men siden hen i løbet af aftenen var det vitterligt som at høre Johnny Cash inden hans stemme svigtede ham. Mildest talt fremragende!”

Troels-Henrik Balslev Krag, GF Rock

”CS Nielsen havde vist sig at besidde den specielle evne, som gør nogle mennesker i stand til at suge al opmærksomhed til sig, straks de træder ind i et lokale. Han havde publikum i sin hule hånd, og så snart han åbnede munden, blev der lyttet. En fremragende tekstforfatter, det er han. Han formår som en dansk Bob Dylan at skrive allegoriske tekster, der refererer til især religion og filosofi, men også litteratur, musik og anden populærkultur. Man må virkelig imponeres over, at han forstår at skrive så gode tekster på et sprog, der ikke er hans modersmål. Liv, død, kærlighed, begær, længsel, tro, håb, tvivl, fremmedgørelse, identitet og de eksistentielle dilemmaer, man som menneske ofte står overfor, behandles.”

Steen Michelsen, Undertoner

”Hans sange lover godt for fortidens genindsættelse i nutiden. Og med importeret twang og stærkt Cash-farvet countrysangskrivning mindede han os om døden, fordybelsen og vores akustiske eksistenser.”

Ralf Christensen, Information

”Der synges med en sjælden modenhed og autenticitet, og han skriver endda bedre engelske tekster end størstedelen af de artister, der har gjort musikken til en indbringende levevej.”

Lars Löbner Jeppesen, Gaffa

”En blanding af Grundtvig og Kris Kristofferson med fine sange og gode fortællinger. Ham tager jeg gerne min cowboyhat af for."

Morten Larsen, Gaffa

”Danmarks bedste bud på en musiker, sangskriver og sanger, der bærer arven fra navnkundigheder Johnny Cash og Townes Van Zandt med værdighed i sine rå, upolerede sange. (Thomas Søie Hansen, Berlingske

Thomas Søie Hansen, Berlingske Tidende