23. mar
KL. 20:00

Bohr

GLiMT - Nycirkus

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr

GLiMT

Onsdag 23/3  20:00
Bohr
GLiMT
Dansk nycirkusforestilling om Niels Bohr

I 2022 er det 100 år siden, Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Det nyudnævnte Lille Storbyteater, performancekompagniet GLiMT, hylder atomfysikeren og idéen om at verden rummer mere end det vi kan se og mærke. Den spritnye og ambitiøse multidisciplinære forestilling udfordrer fysikkens love. Igennem den stærkt kropslige, visuelle og sanselige forestilling forvrænges tid og rum. Publikum vil komme tæt på Bohrs tanker – og opdage hvordan vores normale opfattelse af verden gemmer på mange utrolige hemmeligheder. GLiMT appellerer til det medskabende publikum, og dyrker utraditionelle fortælleteknikker og ordløse narrativer.

”Der findes ingen kvanteverden. Der er kun en abstrakt kvantefysisk beskrivelse. Det er forkert at tro, at det er fysikerens opgave at finde ud af, hvordan naturen er. Fysik handler om, hvad vi kan sige om naturen.”
Niels Bohr

Mere om forestillingen:
Verden rummer mere end hvad, vi kan se og mærke. Niels Bohr revolutionerede den moderne videnskab, da han fremsatte sin teori om, at fysikken beskriver verden i vendinger, vi ikke umiddelbart kan visualisere eller forestille os. Sandheden kan virke selvmodsigende, og paradokset bliver kun et startpunkt for nye opdagelser. I 2022 er det 100 år siden, Niels Bohr modtog sin nobelpris i fysik, og i den anledning vil GLiMT hylde og portrættere denne ikoniske person og videnskabsmand. Det bliver med en storslået multidisciplinær forestilling, der udfordrer fysikkens love og – ligesom Bohr – bringer undren tilbage i måden, vi ser verden på.

Bohr var en særlig slags videnskabsmand og et favnende menneske, der gjorde sine kollegaer og studerende på Niels Bohr Instituttet til én stor familie. Her gik de fx rundt med legetøjspistoler og skød om kap mod hinanden, inspireret af hvordan gunslinger-helten i westernfilmene altid vandt over skurken, selvom skurken trak først. På den måde beviste Bohr, at den umiddelbare respons er hurtigere end den intentionelle handling. Hans forskning og især hans indflydelse på samtidens forskningsverden har stadig stor betydning for, hvordan vi ser verden i dag. I en scenografi af tavler, inspireret af Bohrs personlige tavle, der rummede mange tavler, udfolder forestillingen sig i forskellige lag med historiske nedslag fra verdenskrigene, udviklingen af atombomben, historien om Bohrs årelange, legesyge fejde med Albert Einstein, anekdoter fra Bohr Instituttet og scener fra et familieliv, hvor Bohr kone Margrethe spillede en særlig rolle for, hvordan det tæt forbundne forskningsmiljø på instituttet udviklede sig, og hvor Bohr mistede sin ældste søn i en tragisk bådulykke. Med GLiMTs karakteristiske sceniske sprog, der eksperimenterer med relationen mellem performere og scenografi, bliver historien fortalt med fx et cyr wheel i rasende fart, der illustrerer Bohrs forskning omkring atomets hemmeligheder, og kropslige udfoldelser og illusioner, der forvrænger tid og rum og udfordrer tyngdekraften. Gennem en stærk visuel og sanselig forestilling vil vi komme Bohrs tanker nærmere – og forstå, at vores daglige opfattelser af vores verden gemmer på så mange utrolige hemmeligheder.

Bag forestillingen:
Iscenesættelse: Lars Lindegaard Gregersen
Medvirkende: Mo Chara, Elise Bjerkelund Reine, Margerita Mischitelli og Jakob Schnack Krog
Dramatiker: Jesper Pedersen
Komponist: Camilla Bang
Lysdesign: Michael Breiner
Videodesign: Søren Knud
Koreografisk hjælp og kostumer: Camila Sarrazin
Konsulenter: Christian Joas, leder Niels Bohr Arkivet, Rob Sunderland, arkivar Niels Bohr Arkivet, Nils Overgaard Andersen, fysiker og professor emeritus i Kvanteoptik ved Niels Bohr Institutet, Prof. Anja C. Andersen ved Niels Bohr Instituttet. 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommune.

Normalpris: 195,-
TEMA Abonnement: 155,-
Unge under 25 år: 125,-
Min. 6 unge i én gruppe: 50,- pr. person

Yderligere rabatbilletter (50-195,-) sælges på www.teaterbilletter.dk.

Siddepladser på stolerækker.
Varighed: ca. 60 min. uden pause.
Video- og fotooptagelse er ikke tilladt under showet.
Artist Talk i caféen efter forestillingen.

Spisning tilbydes fra kl. 18:00: 130,- /Økologisk – let anretning med laksesteak på asparges med kartoffeltimbale og basilikumsauce.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg GLiMT

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

Bohr - GLiMT - foto Sõren Meisner

BOHR_Foto/Ggrafik: GLiMT.