1. nov
KL. 20:00

Afenginn

Musik, Ny-folk

Afenginn. Foto: Jakob Crawfurd.

Afenginn

Afenginn

Onsdag 1/11  20:00
Afenginn
Beyond Bastard Etno

En koncert med Afenginn er en hypnotiserende og kalejdoskopisk musikalsk rejse – fra den dybfølte nordiske melankoli til hæsblæsende danseudbrud i alle tænkelige taktarter udført af 8 musikere på  scenen. Med et instrumentarium bestående af klarinetter, violin, mandolin, cello/bas, marimba/piano, trombone og to trommeslagere har de på én gang et intenst og tilbagelænet sammenspil præget af  stor spilleglæde og virtuositet. Orkestret leverer en koncert hvor publikum bliver taget med på en rejse i et særegent musikalsk univers, der byder på alt fra vilde rytmer i alle tænkelige taktarter, stille  og meditative øjeblikke og et nærmest psykedelisk sammenspil. Afenginn modtog i 2016 ikke mindre end fire Danish Music Awards for albummet OPUS, to ved DMA Folk og to ved DMA World. De har  turneret intensivt og bl.a. landet på såvel Roskilde som Tønder festivalerne i 2017.

Afenginn blev dannet i 2002 i København. Afenginn forbandt den nordiske melankoli med balkanmusikkens rytmik og sprudlende energi, og kvintetten blev kendt som et liveband, der var synonymt med  deres navn; Afenginn betyder beruselse og styrke på oldnordisk.

Orkesteret var med til at skabe den bølge af balkanmusik Danmark oplevede i 00’erne og siden har de trådt deres helt egne stier: Det første album udkom på det færøske label TUTL, efter koncerter på Færøerne, bl.a. i en aflagt fiskekutter. Herhjemme arrangerede orkestret koncerter med symfoniorkester og visuals, medvirkede til Sommerballet på Bellevue Teatret, hvor der blev skabt forrygende koreografi til Afenginns originale musik.

Senere udgav orkestret konceptalbummet Reptilica Polaris med messingblæsere og mandskor – et album der blev startskuddet til et koncertkoncept, hvor Afenginn spiller koncerter med lokale kor herhjemme og internationalt.

Med det femte album LUX fra 2013 vendte gruppen sig bort fra den højenergiske stil de selv navngav ’Bastard Etno’ og arbejdede med dette album mere som et klassisk ensemble. Resultatet var et sted mellem kammermusik og Sigur Ros.

Med OPUS går Afenginn et skridt videre, idet det er den klassiske symfoni som er udgangspunktet; ligesom en symfonis fire satser har OPUS fire forløb omkring tyve minutter hver, hvor nogle af de  samme temaer, motiver og rytmer går igen gennem hele værket i dets fire forskellige stemninger.

Afenginn har udgivet seks albums og har modtaget adskillige priser. Bandet har modtaget 8 DMAs, Kunstrådets Ung Elite satsning, DMFs Live-pris 2015 og mange andre hædersbevisninger. Orkesteret  har optrådt på tv, radio, festivaler, koncertsale og venues i hele Europa, USA, Canada, Malaysia og Australien med mange hundrede koncerter på samvittigheden, og gennem årene opbygget et ry som  et virtuost og fremragende liveband.

Rasmus Krøyer klarinetter
Niels Skovmand violin
Kim Rafael Nyberg mandolin, mandola
Erik Olevik cello, elbas
Kaare Munkholm marimba, piano
Gustav Rasmussen trombone (+fx)
Ulrik Brohuus trommer, percussion
Knut Finsrud trommer, percussion
Jonas Nakel lyd, live elektronik

140,-
Siddepladser ved nummererede caféborde.
Økologisk sandwich kan købes i caféen.

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Afenginns website

”Danske Afenginn har i en årrække befundet sig på et svimlende højt niveau, når det gælder komposition, udtryk og originalitet. Her har de til koncerterne lagt publikum ned med en musik, der på en gang har en stor nordisk tone, og så også af og til ryger op i et tempo, som få kan følge. [...]Det var en mageløs oplevelse at være i selskab med Afenginn i går.”

Torben Holleufer, GAFFA (6 ud af 6 stjerner)

“Et symfonisk mesterværk”

Gaffa om OPUS ★★★★★★ (6/6)

“En fantastisk musikalsk drømmerejse”

BT om OPUS

“Det må være en af årets mest overraskende og velgørende stykker musik”

CAPAC om OPUS

“Simply fantastic!”

Sound and Image om OPUS (DE)

"...Opus is a fantastic double album that defies any clear classification…"

Volker-rebell om OPUS (DE)

"...excellence in musicianship…"

Rhythms om OPUS (AUS)