9. mar
KL. 20:00

A Snowball´s Chance in Hell

Don*Gnu - Dans, Performance

DonGnu. Foto: Christoffer_Brekne

A Snowball´s Chance in Hell

Don*Gnu

Fredag 9/3  20:00
A Snowball´s Chance in Hell
Af DON*GNU

To mænd i skikkelse af DON (Jannik Elkær) og GNU (Kristoffer Louis Andrup Pedersen) kaster sig ud i de filmklassiske gevandter, for at beskrive mennesket som den klovneskikkelse, det i den grad er. Rammen udgøres af det ikoniske stumfilmsunivers fra tiden med sne på skærmen og Charlie Chaplin på slap line – men spørgsmålet er selvfølgelig, om DON og GNU kan holde sig inden for rammerne…? I en intim og underholdende forestilling, hvor performance, dans, video, musik og publikumsinteraktion spiller sammen, bliver vi taget med ind i en verden af simple menneskelige konflikter, fejl og magtkampe på mikro-niveau, hvor det er svært ikke at genkende og le af klovnen i os selv.

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen
Dramaturg & visuelle medier: Christoffer Brekne
Musik: Alice Carreri
Teknik og lys: Peer Mariboe
Dramaturgisk konsulent: Bjørn Brinch
Co-produceret af: Bora Bora – Dans og Visuelt Teater
Støttet af: Statens Kunstfond & Aarhus Kommune
Tak til: Sten Baadsgaard for hjælp til scenografi

Varighed: ca. 60 minutter uden pause.
Anbefales fra 13 år.
After talk i caféen.

175,-
Alle rabatter er gældende – Teaterbilletter.dk
Økologisk spisning fra kl. 18:00 kan tilkøbes: 125,-: Kyllingebryst i kokosmælk og karry med nudelsalat.

 

Bonus-info – af journalist Signe Mai Andersen:

Tragikomisk: Vi har stadig brug for den fejlende klovn
I slapstickkomedien A Snowball’s Chance in Hell rejser teatertruppen Don Gnu tilbage til 1920’ernes stumfilmsunivers. Indhyllet i indflydelsen fra ikoniske skikkelser som Charlie Chaplin og Buster Keaton, og med masser af sne på skærmen, sætter de to performere Don og Gnu sig for at udforske fejlen og alle dens muligheder.

Den klassiske klovn manifesterer fejlen i yderste potens: Klodset, naiv og en smule enfoldig. Væltende, glidende i den evige bananskræl, der er tilværelsens uretfærdige tilfældighed. Men klovnen repræsenterer også det, der kommer efter fejlen – nemlig evnen til at rejse sig op igen.

Klar til optagelse
De to herrer entrer scenen iført stumfilmens klassiske gevandter, slæbende på de to gamle teaterlamper, der skal udgøre forestillingens scenografi, kun hjulpet af et par hvide filmlærreder og et altmodisch, træbeklædt stumfilmskamera, der støjer som en kaffekværn – et resultat af de opfinderglade skuespilleres livlige fantasi. Så er de klar til optagelse.

Forestillingen A Snowball’s Chance in Hell udfolder sig som en filmoptagelse fra 1920’erne, ordløst, men med så megen desto mere fokus på det fysiske, mimiske og koreograferede udtryk hos de to dansende klovneskikkelser under spotlysets utaknemmelige skin.

Velintegreret udtryk
A Snowball’s Chance in Hell er et sammensurium af situationskomik modelleret efter de store, udenlandske forbilleder, af videoprojektioner, performance og publikumsinteraktion. Inspireret af Roman Polanskis første, spæde kunstneriske skridt, kortfilmen To mænd og et skab fra 1958, bliver publikum ført ind i et umiddelbart, sort-hvidt univers, hvor kraftfuld dans med fortiden bringer refleksioner over samtiden med sig.
Don og Gnu udstiller simple, menneskelige konflikter, når de symbiotisk udkæmper magtkampe på mikro-niveau. Som to Chaplin-klovne på slap line – tilsat nutidstunet kropslig slagkraft – gebærder de sig gennem en række episoder, der alle hylder fyrige energiudladninger, fejltrin og fortræd.

En kinamands chance
Forestillingens oprindelige navn var faktisk En kinamands chance – en fordanskning af det nuværende A Snowball’s Chance in Hell, men med samme betydning: Fejl er uundgåelige i vores menneskelige gang på jord. Vi har cirka lige så stor chance for et liv helt uden fiaskoer, som snebolden har for at overleve en solvarm sommerdag. Så hvorfor ikke se, hvad fejlen rummer af muligheder?

“Vi har tit oplevet, at vi får de bedste ideer, når vi laver fejl (…) Det handler om at omfavne fejlene –  ikke altid at søge de perfekte udtryk, men smide tøjlerne og få sider af sig selv frem, som man ikke har 100 procent kontrol over”, siger kunstnerisk leder og performer Jannik Elkær (Don) i et interview til Aarhus Stiftstidende.

Det helt særlige – og kanske aller vigtigste – ved fiasko og fejl er deres iboende kim til genoprejsning og empati mennesker imellem: “For mig rummer forestillingen en særlig menneskelig historie, der er vigtig i forhold til, at vi indimellem falder og fejler. Og derfor bliver nødt til at bede om hjælp (…) Gennem fejlene kan behovet for hinanden opstå. Vi får en relation til hinanden, der skaber samhørighed og stærkere bånd.”

 

Logo-turnenetv¾rket-sort
A Snowball´s Chance in Hell præsenteres på Baltoppen LIVE i samarbejde med Turnénetværket for Voksenteater. Et netværk af danske scener, der koordinerer udbredelse af nyskabende og eksperimenterende turnéteater. Turnénetværket er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Se mere: www.turneteater.dk.