18. apr
KL. 19:00

Verden Venter

Ballerup Musical - Teater

PR-foto: BASK.

Verden Venter

Ballerup Musical

ONSDAG 18/4  19:00
VERDEN VENTER
Ballerup Ungdomskoles musicalhold

17. april 2018 har Ungdomsskolens musicalhold premiere på VERDEN VENTER, som er en af de bedste ungdomsmusicals, der er skrevet i Danmark. Skaberne bag musicalen er blandt andet Høg og Aagaard, som også har komponeret og tekstforfattet musik og sangtekster til kæmpesucceserne Jordens Søjler, Vildheks og Skammerens datter. Med sig til at skrive og udvikle VERDEN VENTER har de haft den altid dygtige Michael Mathiesen.

VERDEN VENTER er en gribende og rørende fortælling om en gruppe unge mennesker på en kostskole i 1958. Vi kommer ind i fortællingen første skoledag, hvor der for første gang i kostskolens historie også er kommet piger på skolen til stor glæde for alle drengene. Også en ny ung lærer, Søren Dissing, er startet. Dissing har selv været elev på skolen, og det til trods han har en helt anden agenda for undervisningen end resten af det gamle lærerkollegium. Dissing vil inspirere sine elever til at følge deres hjerte og gribe dagen. Men selv gemmer Dissing på en dyb hemmelighed, som for alt i verden ikke må slippe ud.

Forestillingen foregår i et univers, som ligeså vel kunne udspille sig i dag. Dette gør fortællingen troværdig og vedkommende. Det eneste, der egentligt peger os mod en tid i slutningen af 50’erne, er, udover tiltalen ”De” og et yderst forstokket lærerkollegium, at rock’n’roll i 1958 lige er kommet til Danmark, og at eleverne er nødt til at spille deres nye yndlingsmusik i smug for ikke at få konfiskeret deres instrumenter. Men også dét vender Dissing op og ned på. Snart spiller kostskolens rock’n’roll-band både til årsfesten, og til skolens årlige forestilling. Der er stor modstand fra resten af lærerkollegiet, som lukker forestillingen ned, og vreden vil ingen ende tage, da eleverne finder en lovlig udvej, så de kan sætte deres stykke op udenfor undervisningen. Men det får store konsekvenser både for Dissing og for eleverne, og for specielt én elev, får det fatale følger.

VERDEN VENTER har et virkelig velskrevet manuskript med fremragende musik og sangtekster. Den er sjov og vedkommende, rørende og sørgelig. Alt sammen svøbt i smukke ballader og dramatiske danseoptrin.

VERDEN VENTER er en ungdomsforestilling og anbefales ikke til børn under 7 år.

Forestillingen tager 2 timer og 20 minutter inkl. pause.

Billige billetter:
Voksne: 85 kr.
Børn og unge u. 18 år: 45 kr.

Køb billetter på bask.dk/musical
Følg os på Facebooksiden VERDEN VENTER

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Ballerup Musicals website