10. apr
KL. 19:30

Den Politiske Kandestøber

Folketeatret - TEMA - teater i Baltoppen

Den Politiske Kandestøber. Foto: Gudmund Thai.

Den Politiske Kandestøber

Klassisk Holberg komedie
Folketeatret

 

Mandag 10/4  19.30

Siddepladser på stolerækker

Varighed: 1 time og 55 min. inkl. pause

Løssalg: 250,- / 125,- for unge under 25 år

TEMA medlem: Gulv 195,- / Balkon 170,-

Spisning fra kl. 17:30: 150,-: Cognacfarseret svinemørbrad med gratinerede rodfrugter og spidskål.

 

Den politiske kandestøber er satire til tiden, skrevet i 1722, sat under ny lup i 2017: Holberg spejler den danske folkesjæl i en politisk komedie fuld af gakkede scenarier, bondske konflikter og spraglede karakterer.

Henrik Koefoed er kandestøberen, der hellere vil være politiker. I stedet for at passe sit arbejde og sin familie, sidder han på kroen med en håndfuld ligesindede, der nok mener at vide, hvad der betyder noget for dansken. Almindelige menneskers almindelige problemer har de jo selv tæt inde på kroppen. Kandestøberen læser også aviser og politiske håndbøger, så han er godt underrettet om indenrigs- og udenrigssager. Han er faktisk langt bedre egnet til at sidde med den politiske magt, end dem, der nu gør det. Hvis han selv skal sige det. Og blandt byens småhandlende vinder han tilslutning til sine holdninger. Han vikles ind i et virvar af forklaringer og bortforklaringer, bilag, afsløringer og lokumsaftaler, der ikke holder vand i byretten. Mens sagerne ruller for kandestøberen, slider hans frue (Mette Horn) med at lære kunsten at omgås byens andre fine fruer, og hun har lige fået smag for at være fornem, da læsset vælter for hendes mand.
Forfatter: Ludvig Holberg

Bearbejdelse: Thor Bjørn Krebs

Instruktion: Søren Iversen

Scenografi: Stine Martinsen

Medvirkende: Henrik Koefoed, Mette Horn, Sonja Oppenhagen, Søren Hauch-Fausbøll, Helle Dolleris, Torben Zeller, Kristian Holm Joensen, Mathias Sprogøe Fletting, Sofie Alhøj, Jesper Riefensthal.

 

Se mere om Den Politiske Kandestøber.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Folketeatrets hjemmeside