Moderne dans med sved på panden

Baltoppen LIVE inviterer danske skoleelever til danseworkshops med det britiske kompagni Motionhouse. Med bare fødder og sved på panden bliver de undervist i moderne dans og improvisation.

Af Louise Frydendahl Ladefoged.

”I har arbejdet hårdt, I bliver ømme i morgen” siger danseren Claire Benson fra det britiske kompagni Motionhouse med et anerkendende smil. Hun har lige haft en klasse fra Københavns VUC gennem en danseworkshop, hvor eleverne er blevet skubbet godt og vel ud af deres comfortzone gennem øvelser, der både indebar løft og sved på panden. For Motionhouse er workshops og arbejde med lokalsamfundet en vigtig del af deres identitet som kompagni. ”

Det er meget vigtigt for os, og det er en af de ting vi sætter en ære i. Vi er danserne, vi er underviserne. Vi får ikke bare en eller anden ind til at undervise. Det er godt fordi man får en førstehånds mulighed for at undervise i det vi selv lærer” siger Claire, der for nyligt har fået til opgave at stå for meget af den undervisning som Motionhouse tilbyder hjemme i Storbritannien.

KVUC til BROKEN workshop. Foto: Louise Frydendahl Ladefoged

KVUC til BROKEN workshop. Foto: Louise Frydendahl Ladefoged

Det er torsdagens første workshop, og Claire er imponeret. For det kan godt føles grænseoverskridende at komme så tæt på hinanden, og at skulle slippe kontrollen fra tid til anden. ”De var virkelig selvsikre, og klar på at prøve det af” fortæller Claire på vej tilbage til Baltoppen LIVE, hvor hun kun 20 minutter efter skal være klar backstage til at hjælpe sine kolleger når Broken spiller for anden gang efter onsdagens skandinavienspremiere.

KVUC til BROKEN workshop. Foto: Louise Frydendahl Ladefoged

KVUC til BROKEN workshop. Foto: Louise Frydendahl Ladefoged

Madpakkerne bliver spist, og eleverne og deres lærer skynder sig fra én sal til en anden for se Broken. ”Vi har ikke lavet så meget moderne dans eller improvisation på den måde, og det var rigtig rart at prøve.” fortæller en af eleverne om deres oplevelser i workshoppen. Hendes veninde supplerer på spørgsmålet om de følte det grænseoverskridende at kaste sig ud i Claires øvelser. ”Jamen det er det jo altid når man danser, så det var ikke specielt grænseoverskridende her. Nej, det var fint”. Efter forestillingen finder Claire et par af pigerne for at høre hvad de synes. ”Det var den bedste forestilling jeg nogensinde har set!” siger én begejstret, og de andre nikker anerkendende.

Se mere om BROKEN på Baltoppen LIVE:

TV2Lorry’s nyhedsindslag

Ballerup Bladets foromtale

Elektronistas foromtale

Baltoppen LIVEs website

Baltoppen LIVEs facebook

Kontakt Baltoppen LIVE på hverdage mellem kl. 10 og 15 på 4477 3060 for forespørgsler om forestillingsrelaterede danse- eller nycirkusworkshops.