Baltoppen LIVE fylder 25 år i april 2016

Ballerup Kommunens musikteater åbnede officielt d. 7. april 1991. Derfor fejrer vi  25 års jubilæum i hele april måned med et musik- og scenekunstnerisk program, der på én gang både peger bagud, følger tidens aktuelle strømninger og ser fremad.

 

Royal Danish Brass. PR-foto

Royal Danish Brass.

Læs mere om hvad du kan opleve … og inviter gerne nogle venner med, der måske ikke endnu kender Baltoppen LIVE.

 

Det går godt!
Vi har i de sidste år fået nye lokale gæster i salen, som aldrig har haft for vane at bruge kulturen. Og nye gæster fra omegnen, der ikke tidligere har benyttet Ballerups scene til at få kunstneriske input. I 2014 satte vi ny rekord i antallet af gæster. Over 31.000 blev det til.

Hvorfor strømmer nye gæster til, vel og mærke uden at vi mister de trofaste gæster?

Baltoppen LIVE byder året rundt på brændstof til det mørke stof vi alle indeholder, som udspringer et sted mellem de to organer: hjernen og hjertet… det vi kalder for sjælen.  Vi pirrer til nysgerrigheden, der driver og udvikler os mennesker. Og det gør vi gennem intellektuel eller emotionel refleksion, fremkaldt af optrædende kunstnere, der fortæller historier med ord, objekter, mimik, bevægelse eller ved at flytte luft i en organiseret form for over- eller undertryk – det vi kalder for musik.

De optrædende imponerer og bevæger os. Og er det rigtig godt, så flytter de os en smule. De skaber forandring i os. De udvikler os.

 

Vær med til at fejre Baltoppen LIVEs jubilæum

Dreamers Circus. Foto: Caroline Bittencourt

Dreamers Circus. Foto: Caroline Bittencourt

Vi tyvstarter med koncert torsdag d. 31. marts, hvor én af de mest anerkendte danske nye folkbands; Dreamers Cirkus giver koncert. Trioen tør tænkte stort og har vundet adskellige priser for sin unikke lyd. Bl.a. modtog violinisten fra bandet én af Kronprinsesseparrets kulturpriser i 2014. Prisfesten foregik i Sidneys berømte Operahus.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/dreamers-circus/
Se trailer: http://youtu.be/qNSDA6xfc4E

 

Ballerups yderst aktive teaterforening TEMA inviterer d. 3. april til én af sine populære søndagsmatinéer, hvor kaffe og kage er en fast ingrediens. Denne eftermiddag står Liselotte Krogager på scenen i en hyldestkabaret til Grethe Sønck.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/soenck-en-gang/

 

Varmestuen. Foto: Henrik Ohsten Rasmussen

Varmestuen. Foto: Henrik Ohsten Rasmussen

Onsdag d. 6. april har TEMA inviteret Folketeatret på gæstespil med nyt dansk dramatik, nemlig Anna Bros dobbelt-Reumertvinder “Varmestuen”. Om livet under forandring, på et brunt værtshus et sted på den danske vestkyst, efter at den sidste fiskekutter er hugget op.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/varmestuen/
Se trailer: http://youtu.be/gr0cdE9YhXg


Jubilæumsmåneden kulminerer
på “fødselsdagen” torsdag d. 7. og frem til søndag d. 10. april:

Den eftertragtede stand-up’er Simon Talbot underholder med sit nye one-man-show om torsdagen.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/mr-copenhagen/
Se trailer: http://youtu.be/S5g_HCmbVeA

 

HP-850x315_Minds_of_99

Om fredagen er det lykkes de unge frivillige Bpromotere at få overtalt Danmarks mest hypede rockband; The Minds of 99 til at starte sin forårsturné i Ballerup. Bandet åbnede Roskilde Festivalen på Orange Scene sidste år, har modtaget stort set alle de musikpriser, man nu kan modtage i Danmark, siden de vandt DRs Karrierekanon i 2013. Samtidig flyder deres album- og liveanmeldelser over med stjerner og hjerter. Lord Siva varmer op.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/the-minds-of-99/
Se trailer: http://youtu.be/rNGdQDyETuI

 

Benny Andersen, Jens Jefsen, Morten Lund, Povl Dissing. PR-foto

Benny Andersen, Jens Jefsen, Morten Lund, Povl Dissing.

Den folkekære troubadour Povl Dissing og Danmarks nulevende nationalpoet Benny Andersen optræder bl.a. med de elskede Svantes og Rosalinas viser om lørdagen.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/povl-dissing-benny-andersen/

 

Royal Danish Brass. PR-foto

Royal Danish Brass.

Om søndagen præsenterer Baltoppen LIVE klassisk blæserkoncert i samarbejde med Måløv Musikforening. Det er mange år siden man har kunnet opleve klassisk musik af så høj kvalitet på Baltoppen LIVE, som når Royal Danish Brass 11-mands store orkester går på scenen. Vi håber at starte en tradition, hvor også den klassiske musik får plads på Ballerups store professionelle scene.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/royal-danish-brass/

 

Jubilæumsbraget fortsætter

Prisms. Foto: Montréal Danse

Prisms. Foto: Montréal Danse

Onsdag d. 13. og torsdag d. 14. april kan man opleve moderne dans fra Montreal, Quebec. Forestillingen Prisms, af den prisvindende og drillesyge koreograf Benoît Lachambre og Montréal Danse, leger med lys, farver og 6 danseres kroppe. Prisms vandt prisen for bedste canadiske danseforestilling i 2014. Det spektakulære internationale gæstespil er blevet til i regi af et dansk teaterturnenetværkssamarbejde, særligt støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst. Baltoppen LIVE er iøvrigt hovedkoordinator for dette netværk.
Køb billet: http://billetten.dk/event/50237
Køb rabatbillet: http://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/prisms/
Se trailer: http://youtu.be/XhqAr_ESnUg

 

Fredag d. 15. april viser den charmerende satiriker Huxi Bach lysbilleder og spiller lidt på guitar, mens han kaster underfundige pointer om det “at vælge til eller fra” fra scenen til salen.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/valg/
Se trailer: http://youtu.be/_X5QeOaQPXM

 

Ballerups markante big band Big Blue Band spiller op til “Swingtime med overraskelser” søndag d. 17. april. De faste sangere Krestine Havemann og Jesper Brun Pajor supplerer eftermiddagskoncertens solist-overraskelser.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/swingtime/

 

Nordic Fiddlers Bloc. PR-foto

Nordic Fiddlers Bloc.


Tirsdag d. 19. april
byder på keltisk folkemusik i den traditionsrige Skotsk & Irske Musikscene, som igennem 14 år har været et af de mest eftertragtede folk music klubber i Danmark. Her spiller 3 violinister keltisk og nordatlantisk folkemusik, så harpiksen driver fra buerne. The Nordic Fiddlers Bloc har med kometagtig fart skabt et ry, der bringer dem fra Ballerup til bl.a. sommerens Tønder Festival.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/nordic-fiddlers-bloc-uksen/
Se trailer: http://youtu.be/CuR6Oc5rWx8

 

25 år – 25 kr.
Ny-folken
er et relativt nyt fænomen på Baltoppen LIVE. pga. den store succes med den Skotsk & Irsk Musikscene, startede vi sidste efterår en “lillesøsterklub” – en koncertserie med et lidt bredere folkemusikinspirerede musikprofil end den keltiske. Torsdag d. 21. april inviterer vi således til dobbeltkoncert med det internationalt sammensatte singersongwriterband fra Århus, Northern Assembly med musikere fra Færøerne, Danmark og England samt den britiske folkpopduo Bright Sparks. Da de to bands er på vej frem, forventer vi ikke fuldt hus. Men de gæster som kommer, skal glæde sig til en stemningsfuld aften med ekstraordinære musikalske oplevelser med disse morgensdagens stjerner.
Entré: 25, køb billet: https://baltoppenlive.dk/arrangement/koncert-med-ny-folk-medlemsklubben/
Se trailer på Northern Assembly: http://youtu.be/zOZdu83lk2s
Se trailer på Bright Sparks: http://youtu.be/gWx6GF8VFn8

 

Zoom: Foto: Uupi Tirronen

Zoom: Foto: Uupi Tirronen

25 år – 25 kr.
I dagene torsdag og fredag d. 28. og 29. april tilbyder vi avanceret moderne dans med den unikke finske konceptuelle koreograf og danser Taneli Törmä. Igennem hans filosoferende soloshow Zoom ledsaget af prisvindende lysinstallationer samt efterfølgende art-dance-movie Story off…, forsøger vi at stoppe tiden.. intet mindre. I forbindelse med hans gæstespil tilbydes i ugen inden, forestillingsrelaterede workshops til skoler og andre undervisningsinstitutioner eller andre grupper.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/zoom-story-of/
Entré: 25,- køb billet til torsdag 28/4: https://baltoppenlive.dk/arrangement/zoom-story-of/
Entré: 25, køb billet til fredag 29/4: https://baltoppenlive.dk/arrangement/zoom-story-of-2/
Se trailer på Zoom: http://youtu.be/Ur2hOyohH7s
Se trailer på Story off…: http://youtu.be/FiQbEl-FXEI

 

Jubilæumsmåneden slutter med eftertryk, når den førende danske stand-up’er Christian Fuhlendorff, lørdag d. 30. april er fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om hans nye soloshow.
Se mere: https://baltoppenlive.dk/arrangement/det-er-ligegyldigt-hva-andre-taenker-ikk/

 

SCATTERED by Motionhouse (UK). Foto Chris Nash

SCATTERED by Motionhouse (UK). Foto Chris Nash

Glæd dig til britisk dansedrama om menneskets forhold til vand
Fra onsdag d. 2. – lørdag d. 5. november besøger det engelske dansekompagni Motionhouse atter Baltoppen LIVE. De tog publikum med storm, da de spillede 5 udsolgte sale med jordskælvsdramaet BROKEN i april 2015.
Nu kommer de igen med forestillingen SCATTERED, der udforsker vores forhold til vand. Om hvordan vand omgiver os i forskellige former igennem hele vores liv: Fra fødslen, hvor fostervand linker os til livet, til flodbølger og tørke, der pludseligt kan ødelægge vores livsgrundlag. SCATTERED dykker også ned i vandets vildskab når de 7 dansere fordyber sig i havet, tumler ned et vandfald, gisper af tørst under en brændende sol, surfer på en tsunamibølge og glider på en gletcher i det smukke artiske landskab.
Motionhouse skaber hype hvorend de spiller i hele verden. De imponerer os med deres unikke anvendelse af visuelle virkemidler, der i samspil med dansernes kroppe udfordrer, overrasker, bevæger og fryder os.
Køb billet:  http://baltoppen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/55488
Rabatsalget starter d. 26. april på www.teaterbilletter.dk

 

På gensyn i Baltoppen LIVE!

www.baltoppenlive.dk

www.facebook.com/baltoppenlive

Din brower er ikke opdateret!

Opdatér venligst din browser for at få den fulde oplevelse af Baltoppen LIVE. Opdatér min browser nu!

×