27. okt
KL. 20:30

Ser du månen, Daniel – foredrag

Tikko - Alle, Foredrag

PR-foto: Tikko.dk

Ser du månen, Daniel – foredrag

Tikko

Arrangementet oprindeligt planlagt til mandag 22/2 er berørt af myndighedernes nedlukning pga det høje smittetryk og er blevet flyttet til onsdag d. 27/10, 2021. 

Gæster med købte billetter kontaktes af arrangøren TIKKO direkte på mail.

 

Onsdag 27/10  20:30
Ser du månen, Daniel
Foredrag med Daniel Rye

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:
• Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
• Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
• Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.
• Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
• Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015).

Bogkøb
Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for, at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”, denne kan også købes på selve aftenen. Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

299,- (+ gebyr 30,-)
Siddepladser på nummererede stolerækker

Spisning: Tapas i caféen fra kl. 18:30 tilbydes under billetkøbsprocessen: 150,-

Varighed: 105 minutter

Arrangør: TIKKO

Mere info: https://www.tikko.dk/event/398-dage-daniel-rye-foredrag-ballerup-22-februar-2021-4365/

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Tikkos website