3. nov
KL. 9:00

LIFT FEAT. SYLVESTER AGBEDOGLO

Musik

LIFT FEAT. SYLVESTER AGBEDOGLO

KONTINENTERNES MUSIK

 

TIRSDAG 3/11 2015  10:00 – 11:00

10,-

Siddepladser på stolerækker i salen

 

Randi Pontoppidan og Sissel Vera i duoen LIFT giver en enestående oplevelse af magisk stemmetrylleri krydret med elektroniske special effects. Masterdrummeren Sylvester Agbedoglo er ud af en familie fra Togo, der har haft den vestafrikanske musikkultur som omdrejningspunkt igennem generationer. Her mødes to kontinenter og skaber et nyt musikalsk sprog.

 

Om kunstnerne:

Randi Pontoppidan

Randi Pontoppidan, født i 1970, er uddannet fra The Hague´s Royal Music Conservatory i jazz vocal teknik og klassisk sang i 2000. Når hun optræder live som sanger, improvisator og komponist er det med loop-maskiner og andre elektriske enheder. Hun bruger sin stemme til at udforske musikalske landskaber og bringe nye lyde frem. Stemmen bliver et instrument. Randi Pontoppidan synger også nutidig musik. Hun har optrådt på festivals over hele verden med hendes egne kompositioner og med musik af Stockhausen, Cage and Reich, på spillesteder inklusiv London´s Royal Albert Hall, Mexico´s Cervantino, Australien Perth og Berlin´s Festspiele, Carnegie Hall. Randi Pontoppidan samarbejder med lydmanden Morten Søndergaard, med hvem hun i 2011 var inviteret af det egyptisk-danske dialog center til at arbejde med lokale musikere i oasen Siwa i Egypten.

http://randipontoppidan.com/

 

Sissel Vera 3

Sissel Vera Pettersen er en unik stemme på den nordiske scene, hendes krystal klare stemme og sopransaxofon spil er i særklasse også internationalt. Sissel Vera oplever i disse noget som man kan kalde et internationalt gennembrud. Under Copenhagen Jazzfestival kan man høre Sissel Vera med den afrikanske fødte Guitarist og sanger Lionel Luoeke (nu bosat i USA) (Loueke har igennem et årti kunne høres med musikere som Herbie Hancock og Jonie Michell.

http://sisselvera.com/

http://sisselvera.com/projects/lift/

http://www.youtube.com/watch?v=dpR_QsehY7s

Sylvester-front

Master drummer Sylvester Agbedoglo er fra Togo, Vestafrika og er født ind i en familie og en kultur, hvor musik, dans, trommer og sang har stor betydning i alle livets aspekter, og hvor historierne fortælles med trommen som centrum. Sylvester har taget turen fra at leve af den mad han fandt i hotellets skraldespand, til at være tennistalent, til at få sig en uddannelse som civil ingenør i Strasburg, men hele tiden har trommerne været centrum i hans liv. Sylvester taler idag 5 sprog, og særdeles aktiv som musiker, lære og bruges i stor stil af virksomhedder til eksempelvis Team Bulding m.m. Sylvester har boet og undervist i Danmark siden 1990. I 1998 startede han sin Djembeskole, og han bruges ad hoc på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Sylvester optræder med sit band Sylvester & Roots på nationale såvel som internationale verdensmusikscener med både danske og udenlandske kunstnere. Han vandt i 2006 en Danish World Award og var igen finalist til Årets World Track i 2007 og 2009. I 2010 udgav han sit andet album “Mepoté”, og hans 3. album er på vej.

http://www.masterdrummer.dk/

http://www.youtube.com/watch?v=pGOgAonbBIg

Del