10. nov
KL. 18:30

Goitse (IRE)

Goitse (IRE) - Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Goitse (IRE)

Live Ireland award winners of "Trad Group of the Year 2015"
Goitse (IRE)

 

Tirsdag 10/11 2015  19.30

Løssalg balkon: 140,- / Siddepladser ved caféborde/på balkon.

Spisning fra kl. 17:30: 140,- /  Stegt lammekølle med svampesauce, grøntsager og kartoffeltærte.

Skotsk & Irsk Musikscene

 

“Goitse” er en uformel gælisk irsk hilsen, der betyder “kom her”.

Så kom her på Baltoppen LIVE og hør kvintetten Goitse, støbt i Limerick University’s Irish Academy of Music and Dance’s hede smeltedigel. De fem musikere er nu efter endt uddannelse og stadig som ganske unge, rykket op i den mere modne klasse sammen med de store i genren. De har slået deres navn fast globalt, som et af de mest anerkendte og benyttede bands bland kendere af irsk traditionel musik. Deres koncerter vækker opsigt på fire kontinenter.

Med det kæmpe bifald de fik, fysisk og blandt anmeldere, for deres anden CD “Transformed”, produceret af Dónal Lunny, er bandet helt i front på den irske musikscene. Deres seneste album “Tall Tales and Misadventures” fra 2014 er også blevet godt modtaget.

Deres særlige lyd er opstået ved en kombination af egne kompositioner lagt sammen med traditionelle melodier fra Irland og andre lande. Det gør koncerterne underholdende og unikke.

Grundstykket i lydbilledet udgøres af World og All Ireland Bodhran Champion Coml Phelan og guitaristen Conal O’Kane. Den inciterende rytmesektion sætter et godt tempo, mens Áine McGeeney‘s karismatiske stemme trækker lytterne ind i musikken på en fortryllende måde. Áine spiller også violin, som går godt i spænd med den prisvindende virtuous James Harvey‘s banjo- og mandolinspil. Hans evne til at overskride grænser for genrerne, kombineret med hans tekniske formåen er en fryd at lytte til. Til at slå bro mellem melodien og akkompagnementet har de pianospilleren Tadhg Ó Meacahir fra Dublin. Han er kendt for sin unikke tilgang til bassen og akkompagnementet, og har vundet flere priser for sit arbejde i Irland.

Så gør dig klar til en tempofyldt aften med Goitse.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Goitse' website

"Music thats brimming with energy and creative zeal."

John O Regan, Irish Music Magazine

“A Musical Maturity worthy of the Greatest”

Le Peuple Breton Magazine

"With Tall Tales and Misadventures, Goitse have taken their expressive landscape of sound to a whole new level."

Eileen Mc Cabe

"Goitse's third album sees a well seasoned road hardened outfit playing music thats brimming with energy and creative zeal. Their finest hour"

John O Regan, Irish Music Magazine