30. nov
KL. 19:30

Fara (SCO)

Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Fara. PR-foto.

Fara (SCO)

Fara

Gæster til Baltoppen LIVEs arrangementer skal vise et gyldigt coronapas samt ID ved indgangen.
Se mere på https://baltoppenlive.dk/kom-trygt-til-vores-arrangementer-se-hvordan-vi-passer-paa-dig/.

Tirsdag 30/11  19:30
Fara (SCO)
Et suverænt virtuøst show

Fara består af fire unge musikere fra Kirkwall på Orkneyøerne. De tre violinister Kristan Harvey, Jeana Leslie og Catriona Price’s akkompagneres af pianisten Rory Matheson, og ud strømmer vidunderlig folkemusik med dybe rødder i den orcadianske kultur.

Med livlige arrangementer fuld af rige vokalharmonier, sublimt heftigt og sfærisk violinspil, swingende musikalitet giver Fara et vitalt bud på skotsk folkemusik. Musikken er en blanding af traditionals fra Orkney og nykomponerede unikke sange.

Fara blev dannet i 2014 og siden er det gået stærkt. De har underholdt publikum i London’s Royal Albert Hall og Glasgow Royal Concert Hall. Publikum på festivaler som Celtic Connections, Cambridge Folk, Shetland Folk, Orkney Folk, Tønder i 2015 og 2017 samt den franske Interceltique de Lorient i Bretagne samt på klubber og andre scener har haft fornøjelsen af bandet. I 2020 turnerede de i Australien, Canada og Kina, mens de forberedte indspilningen af et tredje album, som er på trapperne.

Man finder også disse eftertragtede musikere i adskillige skotske bandkonstellationer såsom Blazin’ Fiddles, Belle and Sebastian, Siobhan Miller, Nicola Benedetti samt Ross Ainslie & Ali Hutton Symbiosis blot for at nævne nogle få.

Bandmedlemmerne har kendt hinanden, siden de var små, og er vokset op med den traditionelle musik. De er uddannet på blandt andet The Royal Conservatoire of Scotland og The Royal Academy of Music. Fara, der er navngivet efter en af de mange små øer i Orkney, opstod som det lejlighedsvise backingband The Chairettes for Kirkwall-veteranerne The Chair. Ret hurtigt fandt de ud af, at de kunne står på egne ben og dannede Fara.

Se frem til et suverænt show.

140,-
Siddepladser på balkon
Skotsk/Irsk Musikscene
Spisning kan tilkøbes (fra kl. 17:30): Sprængt oksebryst på spidskål med peberrodssauce og kartofler samt Waldorfsalat: 140,-

OBS:
Denne koncert er en del af ’Skotsk & Irsk Musikscene’, der præsenterer 10 keltiske folkemusikkoncerter i sæsonen fra september til maj – på tirsdage ca. én gang om måneden. Årskortbillet á 550,- for sæson 2021/2022 kan købes online på Billetten.

Priser og nomineringer:
Young Traditional Musician of the Year (Kristan)
BBC Radio 2 Young Folk Award (Jeana)
Shortlisted in 2015’s Scots Trad Music Awards, for Up and Coming Act of the Year
Cross the Line albummet fra 2017 blev nomineret for Horizon prize ved Radio 2 Folk Awards i 2017
Bandet vandt German Critics’ Choice Award i 2017
Bandet blev nomineret til Live Act of the Year i 2017
Bandet blev nomineret til Belhaven Bursary for innovativ skotsk musik ved 2019’s Scots Trad Music Awards.

Albums:
Cross the Line albummet (2017)
Times From Times Fall (2018)

“Fantastic playing, clearly loving what they are doing. With rapturous audience rapport, what more could you want in a show?”
Anna Massie – BBC Radio Scotland

“Quite simply superb”
Mumble Music

“With vibrant arrangements full of rich harmonies, energetic fiddle playing and driving piano, fara’s show was an exhilarating one.”
Celtic Music Radio

“Fara are a top quality band who know the tradition well.”
The Living Tradition

“A fantastic musical experience.”
Celtic Music Radio

Del

Kunstner Hjemmeside

Tjek Fara ud

Fara. PR-foto.

Fara. PR-foto.

Fara. PR-foto.

Fara. PR-foto.

Fara. PR-foto.