10. dec
KL. 19:30

Christensen & Kanne Folkband (DK)

Musik, Skotsk & Irsk Musikscene

Christensen & Kanne Folkband. PR-foto.

Christensen & Kanne Folkband (DK)

Christensen & Kanne Folkband

Tirsdag 10/12 19:30
Christensen & Kanne Folkband

Viser, visepop, folkemusik ‐ kald det hvad du vil.

Glæden ved livet, og det til tider hævede øjenbryn over det modsatte, er i fokus når Christensen & Kanne FOLKBAND optræder med et repertoire bestående af primært danske sange fremført af 4 herrer: Ole Holst Andersen, Ole Pettersson, Jens Glindorf Christensen og Axel Kanne, med en gennemsnitsalder på ca. 60 år.

Der spilles derudover også enkelte sange fra Jens Christensens bagkatalog ‐ der rækker 40‐45 år tilbage til tiden hvor engelske, irske og amerikanske folkesange var i fokus. En aften med Christensen & Kanne FOLKBAND byder således på lytteværdige viser og folkesange ‐ udsat for en bred vifte af akustiske strengeinstrumenter. Det er en udmærket idé, at medbringe både ører, smil og smilerynker.

140,-
Siddepladser på balkon
Skotsk/Irsk Musikscene
Spisning (fra kl. 17:30): 140,- / Andebryst serveret på æbler og svesker med kartoffeltærte og let waldorfsalat.

 

Jens Glindorf Christensen (1951)
Tidligere kendt under navnet Jens Folkesanger, der stammer fra 1960’erne hvor Jens gav sine første offentlige koncerter som 16‐årig. Derefter kom en årrække som solist med den irske og skotske musik som det foretrukne, og turnéer i både Skandinavien og på de engelsktalende øer, i selskab med nogle af datidens store folkemusikere samt herhjemme i bl.a. “Program 3″, McEwans Export” og Paddy Doyles ‐ med hvem han stadig optræder ind imellem. (læs mere om Jens på: jensfolkesanger.dk). Siden 1982 ‐ efter halvandet år som duo med Erik Grip ‐ har materialet bestået overvejende af danske sange af nyere dato, der også dannede grundlag for gruppen TroubadourBandens repertoire fra 1992 til 2008.

Axel Kanne (1950)
Axel begyndte at spille som 15/16 årig. Allerede fra starten, var han sikker på at folkemusik var vejen frem. Imens alle de andre rødder hjemme i gården hørte Rolling Stones og Beatles sad Axel inde på værelset og hørte Hank Williams og Bob Dylan. Sådan gik der nogle år indtil en dag Axel tilfældigt kom i forbindelse med nogle mennesker der spillede Bluegrass og Oldtime musik. Her var der ikke så meget brug for en guitarist så Axel lærte sig selv at spille kontrabas. Det bragte ham en del omkring bl.a til USA og Quebec. Sideløbende kom også interessen for at spille dobro.

Ole Holst Andersen (1967)
Ole har spillet musik siden han var 9 år gammel. Den musikalske forståelse og musikteori lærte han på guitaren. Han begyndte at spille bas i starten af 80erne. Kort efter gik han dog i krig med at lære sig at spille trommer, og fandt her sin musikalske identitet. I mange år derefter var det trommerne der var det foretrukne instrument. Men hverken den akustiske guitar, rytmeguitaren eller bassen blev forsømt.
I 90’erne kastede han sig over folkemusikken med akustisk guitar og el‐bas.

Ole Pettersson (1953)
Pettersson i daglig tale, har spillet folkemusik siden 1975 hvor han lagde rockguitaren på hylden til fordel for den engelske folk/rock i Bandet Blacksmiths Band, der var inspireret af Fairport Convention. Fra 1983 til 1993 var Ole guitarist i gruppen La Bastringue der i DK var poinerer med den fransk/canadiske trad. musik. I årene fra ca 1993 har Ole også spillet i Paddy Doyles og Ole spiller ind imellem stadig sammen med de gamle drenge fra La Bastringue.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Christensen & Kanne Folkband