8. nov
KL. 14:00

Susi Hyldgaard Experience (DE/SE/DK) feat. Sweet & Swing + ShowSingers Ltd.

Susi Hyldgaard Experience (DE/SE/DK) feat. Sweet & Swing + ShowSingers Ltd. - Musik

Susi Hyldgaard. PR-foto

Susi Hyldgaard Experience (DE/SE/DK) feat. Sweet & Swing + ShowSingers Ltd.

Internationalt jazzensemble med lokale kor
Susi Hyldgaard Experience (DE/SE/DK) feat. Sweet & Swing + ShowSingers Ltd.

 

Søndag 8/11 2015  15:00

Løssalg: 150,- inkl. gebyr

Nummererede siddepladser

Varighed: 70 minutter uden pause

Spisning efter koncerten 120,-: Tapas anretning med dagens 5 lækre småretter

 

Oplev Ballerupkorene Sweet & Swing og Show Singers Ltd. optræde sammen med det internationale jazzensemble Susi Hyldgaard Experience.

Baltoppen LIVE har, i samråd med kor fra Ballerup, engageret komponisten og musikeren Susi Hyldgaard til at arbejde med Ballerups mange dygtige kor. Idéen er at koble lokale kor med professionelle turnerende bands for dels at give korene ny inspiration, dels give de turnerende bands større muligheder for kunstnerisk at arbejde med klangen og volumenudtrykket under koncerten.

Susi Hyldgaard arrangerer korstemmer specielt til Sweet & Swing + ShowSingers Ltd., der bliver inviteret med på scenen under dele af koncerten. Korene og Susi Hyldgaard har inden koncerten gennemgået et workshopforløb.

Susi Hyldgaard Experience har i efteråret 2014 med stor publikumssucces turneret i Tyskland med en publikumsinvolverende totaloplevelse af en koncert. Publikum interagerer ind imellem numrene, ved at udvælge på forhånd indsamlede statements, som bandet improviserer over, under dele af koncerten. Koncerten indeholder tekster med humor og dybde, sofistikerede lydcollager og stærke arrangementer. Leveret sensuelt, humoristisk, virtuost og med en ny form for publikumsdeltagelse.

Ensemblet består af tyske Johannes Enders på saxofon, svenske Johannes Lundberg på bas, bandlederen er danske Susi Hyldgaard, der spiller flygel, harmonika, keyboards og synger lead samt danske Benita Haastrup ved trommerne.

Komponisten, pianisten og sangeren Susi Hyldgaard har været aktiv på den danske og internationale scene siden starten af 90’erne. Hun har udgivet 7 albums på det tyske pladeselskab Enja, 3 albums på danske pladeselskaber og musik til børnefilmene ’Prop og Bertha’, ’Den lille Ridder’, ’Fanny Farveløs’ og ’Se mig nu’, samt medskaber af børnekonceptet ’Ved du godt det’. I år 2000 opnåede hun Statens Kunstfonds 3-årige legat.

Dette er den første af to koncerter. Den anden koncert kan nydes søndag d. 20. marts 2016. Her har Susi Hyldgaard valgt ét af sine andre bands, der også vil optræde sammen med lokale kor.

Sweet & Swing startede for 39 år siden under navnet ”Verdenskoret” og ledes i dag af Anja Marie Hansen og Mikkel Svendsen. De 38 medlemmer har siden starten været aktiv på musikscenen i Ballerup ved egne og fælles koncerter og arrangementer. Korets normale repertoire er 4-8 stemmige arrangementer af rytmisk musik inden for genrerne jazz, rock og populær musik synges ”unplugged” med klaverledsagelse.
www.sweet-swing.dk

Show Singers Ltd. er en rytmisk sanggruppe fra Ballerup under ledelse af Anette Gervin Andersen. Koret blev stiftet for mere end 30 år siden og de 11 medlemmer har, for de fleste, været med hele vejen. Inspirationen var oprindelig Manhattan Transfer. Show Singers Ltd. har derfor sunget en del big band arrangementer, men har også bevæget sig ud i anden jazz, latin, rock og pop. Korets varemærke er flerstemmigheden og ingen noder med på scenen.
www.showsingersltd.dk

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg Susi Hyldgaards website

"Hendes stemme er lige så bestemt og sikker som en Joni Mitchell, har en snert af vanvid a la Björk og bevæger lytterne som en Kate Bush."

Konrad Heidkamp, Die Zeit

"... En mystisk kabale, et anker i havet af musikindustrien"

skrev den anerkendte musikkritiker Ulrich Steinmetzger om Susi Hyldgaard.

Sweet & Swing. Foto Baltoppen LIVE

Show Singers Ltd. Foto Baltoppen LIVE