21. feb
KL. 8:30

UNGE SYNGER KLASSISK 2015

‘Danmarksmesterskab’ i Klassisk Sang - Musik

PR-foto

UNGE SYNGER KLASSISK 2015

‘Danmarksmesterskab’ i Klassisk Sang

Lørdag 21/2  09:30
Gratis entré

Ballerup Musikskole afholder igen landsdækkende konkurrence for unge sangere mellem 13 og 22 år. Der lægges op til en spændende dag, og en enestående mulighed for at opleve unge sangere dyste i klassisk sang.

Sangerne gennemfører et krævende program. De skal hver synge en dansk romance, sang, ballade og en udenlandsk lied/sang/arie på originalsproget. De udenlandske sangere skal dog ikke lære dansk for at deltage, men kan tilmelde sig med en sang fra hjemlandet. Der dystes om pengepræmier til bedste sangere indenfor to alderskategorier samt til bedste akkompagnatør.

Ved dommerbordet sidder et dygtigt og meget erfarent panel bestående af operasanger og skuespiller Tonni Landy, sangerinde og docent Margrethe Enevold, pianist og docent Tove Lønskov samt sangerinde og musikskolelærer Henriette Nederby. Pianisterne Ole Schousboe og Søren Søren Pedersen akkompagnerer en del af konkurrencens deltagere.

Ditte Højgaard Andersen, er konkurrencens inspirerende protektor. Ditte er en anerkendt og meget brugt sopran, og hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Præmierne overrækkes ved en festlig afslutning ca. kl. 16.30.

Der er gratis adgang, og publikum har derved mulighed for at komme og lytte dagen igennem, og på den måde vælge, om man vil opleve hele arrangementet eller blot snuse til et eller flere indslag.

Del

Kunstner Hjemmeside

Besøg hjemmesiden